Gürbüz: İşe geri alınırsanız geçici görevlendirmenizi yaparız

Kapaklı Belediyesi bünyesinde çalışan ve Kurban Bayramı öncesi işlerine son verilen taşeron işçileri, önceki gün saat 12.00'da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü ziyaret etti.

Kapaklı 15.10.2014 13:31:00 0
Gürbüz: İşe geri alınırsanız geçici görevlendirmenizi yaparız

“KARAAĞAÇ’A HİZMET ETMEK İSTEMİYOR”

Büyükşehir yasası kapsamında kapanan Karaağaç Belediyesi’nden Kapaklı Belediyesi’ne geçen taşeron işçilerden Emine Yavuz ve Elif Güler, 7 taşeron işçinin Kapaklı Belediyesi tarafından haksız bir şekilde işten çıkarıldığını ileri sürdü. 5,5 yıldır çeşitli taşeron firmaları bünyesinde büro personeli olarak görev yaptıklarını ifade eden Yavuz ve Güler, Belediye Başkanının, yerel seçimlerde Karaağaç’tan beklediği oyu alamadığı için Karaağaç’a hizmet etmek istemediğini de öne sürdü.

 

SÖYLEDİKLERİMİZE ALDIRMADI

Bu nedenle belediye başkanının Karaağaç Belediyesi’nden gelen taşeron işçilerin de işlerine son verdiğini ileri süren taşeron işçiler “Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yasalara aykırı işlem yaptı” dedi. Kendisi ile de görüştüklerini belirten işçiler “Günahımız ne dedik. Bizi tanımadığını söyledi. Bütçenin düşük olduğunu ve bizi bu yüzden işten çıkardığını söyledi. Hakkımızı mahkemede arayacağımızı, sonrasında yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalacağını söyledik fakat aldırmadı” dedi.

 

BELEDİYE İLE İŞÇİLER ARASINDA

İşçiler, Başkan Mandalı’ya “Bütçeniz yoksa tazminatımızı nasıl vereceksin” sorusunu sorduklarında “Vatandaşın parasıyla veririm” cevabını aldıklarını ileri dürdü. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de ülkenin birçok yerinde belediyelerin benzer kararlar alabildiğini ifade etti. Taşeronlaşmaya karşı olduğunu söyleyen Gürbüz “Eğer siz işten çıkarıldıysanız, ne olursa olsun kıdem tazminatınızı ve ihbar tazminatınızı almalısınız” diyerek bu konunun Kapaklı Belediyesi ile işçiler arasında olduğunu söyledi.

 

BELEDİYE İLE GÖRÜŞECEĞİM

Kaymakam Gürbüz, konu hakkında belediye ile görüşeceğini ifade ederek, eğer işe geri dönüş yapılırsa Kapaklı Kaymakamlığı olarak işçilerin burada geçici görevlendirilmesini sağlayabileceklerini ifade etti.

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10