Çoban: Herkes meclisin kararına saygı duymalı

Büyükyoncalı'nın Kapaklı'ya bağlanmasını konusunun reddedildiği Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Toplantısının ardından dün Kapaklı'da bir açılışta bi

Kapaklı 15.10.2014 13:55:00 0
Çoban: Herkes meclisin kararına saygı duymalı

HALKIN TALEBİ REDDEDİLDİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile aralarında her hangi bir sorun olmadığını ifade etti. Büyükyoncalı sakinlerinin, Kapaklı’ya bağlanmak istediğini söyleyen Mandalı “Konu demokrasinin bir gereği olarak Kapaklı Belediye Meclisi’nin onayının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü” diyerek Büyükyoncalı halkının talebinin Büyükşehir Meclisi tarafından reddedildiğini ifade etti.

 

DAHA FAZLA HİZMET ALACAĞINI İDDİA ETMEDİK

Başkan Mandalı, Büyükyoncalı’nın, Saray’a bağlı bir şekilde hizmet almaya devam edeceğini ifade etti. Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması halinde daha fazla hizmet alacağını iddia etmediklerini söyleyen Mandalı “Büyükyoncalı Kapaklı’ya bağlanmış olsaydı da aynı hizmeti alacaktı, şimdi de aynı hizmeti alacak” dedi.

 

ARAMIZDA DARGINLIK YOK

Kapaklı Belediyesi olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararına itiraz edeceklerini dile getiren Mandalı Olursa olur, olmazsa yapacak bir şey yok” dedi. Mandalı, Saray Belediyesi ile aralarında hiçbir dargınlık ya da kırgınlık olmadığını belirtti.

 

 

BİR ANLAM VEREMEDİK

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da Büyükyoncalı halkının Kapaklı’ya bağlanmak istemesine bir anlam veremediklerini ifade etti. Halkın bu talebini yerel seçimlerden sonra değil de, belde belediyeleri kapanırken, tabelaları indirilirken beyan etmelerinin daha doğru olacağını söyleyen Çoban “Kapaklı Belediyesi konuyla ilgili Büyükşehir Meclisi’nin almış olduğu red kararına itiraz edebilir. Fakat neticenin değişeceğini sanmıyorum” dedi. Çoban, herkesin Büyükşehir Meclisi’nin aldığı karara saygı duymak zorunda olduğunu dile getirdi.

 

AYRIM YAPMADAN HİZMET EDECEĞİZ

Başkan Çoban, 100 yılı aşkın bir süredir Büyükyoncalı ve Saray’ın birlikte yürüdüğünü ifade ederek “Büyükşehir Meclisinde alınan kararla Büyükyoncalı ile olan birlik beraberliğimiz korunmuş oldu. Büyükyoncalı, Saray’ın en büyük mahallesidir” dedi. Saray’da en fazla hizmeti de Büyükyoncalı’nın alacağını söyleyen Çoban, belediye olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 

EMSAL TEŞKİL EDECEKTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararının yerinde bir karar olduğunu söyleyen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban eğer aksi bir karar alınmış olsaydı emsal karar teşkil edeceğini, Çerkezköy, Çorlu ve Ergene başta olmak üzere diğer ilçelerde de haritaların değişeceğini söyledi.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10