Bahar esti, Ertem kükredi

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatında yapılan İlçe Danışma Toplantısı'nda yaşanan tartışmalar tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Çerkezköy 17.10.2014 17:02:00 0
Bahar esti, Ertem kükredi

TANSİYON YÜKSELMEYE BAŞLADI

Önceki akşam saat 19.00’da gerçekleştirilen toplantının basına kapalı bölümünde konuşan İl Başkan Yardımcısı Şükrü Akçaoğlu’nun yerel seçimler öncesi yemin eden belediye başkan aday adaylarının sözünde durmayarak partiye ihanet ettiğini söylemesi ile tansiyon yükselmeye başladı. Divan Başkanı Akçaoğlu’nun sözlerine tepki gösteren AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Tuncay Yegin il teşkilatı tarafından adam yerine koyulmamalarına, hatta dönemin Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy programında protokole dahi alınmamalarına rağmen parti için çalıştıklarını söyledi. 

 

İHANET EDENLER BİR DAHA BU PARTİDE OLMAMALI

Çerkezköy İlçe Eski Başkanlarından Sait Yazı da bu zamana kadar kızan, küsen, darılan partililerin yeniden partiye kazandırılması gerektiğini söylerken, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem de seçim döneminde partiye ihanet edenlerin bir daha bu partide olmaması gerektiğini belirtti.

 

NE ZAMAN BU TEŞKİLATIN KAPISINA GELDİN?

Yurt dışında olduğu için partideki bayramlaşma programına katılamadığını söyleyen Ali Ertem “Ben Çerkezköy’de 10 yıl belediye başkanlığı yapan biri olarak partililerin etkinliklerine çağırılmıyorum. Seçimden sonra Çerkezköy’de pek çok kez bakan ve milletvekili gelmesine rağmen hiçbir programa çağırılmadım. İlçe Danışma Toplantısı için duyuru mesajı geldiği için bugün buradayım” dedi. Ali Ertem’in sözleri üzerine konuşan İlçe Başkanı Reşat Bahar da “Sen ne zaman bu teşkilatın kapısına geldin? Seçimden sonra iki bayram geçmesine rağmen ne zaman bu partiye gelmeye çalıştın? Gelmedikten sonra biz sana neden mesaj atalım” diyerek tepki gösterdi.

 

“SEÇİMLERİ ERTEM YÜZÜNDEN KAYBETTİK”

Bahar, 30 Mart Yerel seçimlerinin Ali Ertem’in aday olması nedeniyle kaybedildiğini de ileri sürerek “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a Çerkezköy’den yüzde 49,7 oy çıktı. Çerkezköy olarak Trakya’nın en büyük oyunu aldık. Biz çalıştık ve en büyük oyu çıkardık. Benim ilçe başkanlığımı eleştiriyorsun ama beni buraya Genel Merkez getirdi” diyerek adeta kongrede aday gösterilebileceğinin sinyalini verdi.

 

“GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİM”

Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem de kendisini leyleklerin aday yapmadığını ifade ederek “Beni de o dönemdeki Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanı adayı yapmıştır” dedi. Seçimlerin ardından ‘Seçimin kaybedilmesinin suçlusu benim’ şeklinde açıklama yaptığını söyleyen Ertem “Hiçbir partiliyi, ilçe teşkilatını karalamadım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partili partisiz halkımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi. İlçe teşkilatı bunu kendine mal etmeye çalışıyor” dedi. Yerel seçimlerin kaybedilmesinin ardından günah keçisi ilan edildiğini söyleyen Ertem “Benim yerime başkası da aday olsaydı bu seçimi yine kaybederdik. Ben uzun zamandır İlçe Başkanının yada yönetimden birilerini eleştirmedim. 30 Mart yerel seçimlerini ise Faruk Korkmaz, cemaat oyları ve yerlicilik yüzünden kaybettiğimizi düşünüyorum. Cemaat kapı kapı dolaşarak oy istedi. Bizden ayrılan 3 aday adayı da partimizin oyunu etkiledi” dedi. Toplantıda yaşanan gerginliğim kongre sürecine ne şekilde yansıyacağı şimdiden merak konusu oldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10