CHP'de Demir dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çerkezköy İlçe Kongresi dün yapıldı. Sabah başlayan oy verme işlemi saat 17.00'da sona erdi. 192 delegenin oy kullandığı seçimde Hasan Demir 118 oy alarak CHP'nin yen

Çerkezköy 19.10.2014 18:00:00 0
CHP

KONGREYE YOĞUN İLGİ

Dün Güneşler Otel’de yapılan kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın ilçe belediye başkanları, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık ve il yönetimi, CHP Tekirdağ Eski Milletvekillerinden Mehmet Nuri Saygun, CHP Çerkezköy ilçe eski başkanları Tahsin Çipli, Hilmi İpek, Ertan Aşut, Saim Özkan, ilçe eski yönetimleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Tekirdağ’daki CHP İlçe Başkanları, CHP kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Tükkan, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat ve çok sayıda partili katıldı.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR KENT OLSUN

Bir süredir Kayyum Heyeti Başkanlığı görevini yürüten ve ilçe başkanlığına aday olan Hasan Demiri kongrede yaptığı konuşmada CHP Çerkezköy İlçe Kongresi’nin bölgeye örnek olacağını söyledi. Kongreye katılan parti yöneticilerine, üyelere ve misafirlere teşekkür eden Hasan Demir, kongrenin CHP’ye yakışan bir kongre olmasını temenni etti. Yerelde, Tekirdağ iktidarında, sosyal demokrat yöneticilerinin neler yapabileceğine örnek teşkil etmesini isteyen Demir “Bu yolda Tekirdağ’ımızın başarılı olması ve Türkiye’ye örnek bir kent olmasını istiyorum” dedi. Kongrenin siyasi kardeşlik ilkesine de örnek teşkil etmesini arzuladığını ifade eden Hasan Demir “Bunu başarmak da bizim elimizde” dedi.

 

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Zor bir dönemde Çerkezköy Belediye Başkanlığını kazandıran başta üyeler ve delegeler olmak üzere Çerkezköy halkına teşekkür eden ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı kutlayan Hasan Demir “Yolunuz açık olsun” dedi. Hasan Demir’in konuşmasının ardından Divan heyeti oluşturulurken, Divan Başkanlığına Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, divan üyeliklerine de Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem ile Kadın Kolları üyesi Ebru Alaca seçildi.

 

 

CUMHURİYET VE İLKELERİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Ulaş Yurdakul, Çerkezköy’de yerel seçim zaferi nedeniyle tüm Cumhuriyet Halk Partilileri kutladı. Çerkezköy’de yükselen bu CHP bayrağını olduğu yerde tutmak ve daha yukarılara çıkarmak için tüm partililerin çalışacağına inandığını söyleyen Yurdakul, ülke gündemine ilişkin de konuştu. 12 yıldır ülke yönetiminde olan iktidarın, memur, işçi ve öğrencilerin hak aramalarına karşı yaptığı dayatmaları kabul edemeyeceklerini ifade eden Yurdakul, “Bu hak arayışlarına karşı her defasında saldırıların olması insanlarımızı tedirgin etti” dedi. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e bile ‘ayyaş’ diyen zihniyetin Cumhuriyet’in tüm faktörlerini yok etmek için çalıştığını ileri süren Yurdakul “Bu nedenle birlik olacağız. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ve ilkelerinden taviz vermeyerek onu koruyup kollamak bizlerin görevidir” dedi.

 

2 LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ

Kongrenin sonunda kazananın CHP ve millet olacağını söyleyen Yurdakul, kongrenin hayırlı olmasını temenni etti. Yurdakul’un konuşmasının ardından seçimlere blok liste ile gidilmesi oy birliği ile kabul edildi. Seçimlere 132 delegenin imzası ile aday olan Hasan Demir ile 34 delegenin imzası ile aday olan Fedahi Güven’in listeleri ile gidildi.

 

PARTİLİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Seçimlere geçilmeden önce delegelerden Dr. Nurettin Erol’un, başkan adaylarının neden konuşturulmadığını sorması ve “Konuşma yapmaları gerekiyor. Seçim demokratik değil antidemokratik yapılacak” demesi üzerine ortam gerildi. Bu konuşması ile Nurtekin Erol, bazı partililerin de tepkisini çekti. Erol’un sözleri üzerine konuşan Divan Başkanı Ulaş Yurdakul, seçim gündeminde böyle bir maddenin bulunmadığını, hiç kimsenin seçim başlamadan önce böyle bir önerge vermediğini ve şu anda bu konuda yapılacak bir şeyin olmadığını belirtirken, ortalığın yatışmasının ardından oy kullanma işlemi başladı.

 

118 OY İLE BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Oy kullanma işlemi saat 17.00’da sona erdi. 207 delegeden 192’sinin oy kullandığı seçimlerde, kullanılan oyların 4’ü geçersiz sayıldı. 118 delegenin oyunu alan Hasan Demir, CHP’nin Çerkezköy İlçe Başkanlığına seçilirken, diğer aday Fedahi Güven ise 70 oy aldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Demir’in ilk tebrik eden Fedahi Güven oldu. Güven ve Demir, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hasan Demir ve yönetimini kutlayan Fedahi Güven’ın seçimden sonraki ilk açıklaması “Kazanan CHP oldu. Bundan böylede birlik ve beraberlik içinde partimiz için çalışacağız. Partimizi daha da yükselmesi için el birliğiyle tüm partililerimizle birlikte çalışarak CHP’yi iktidara taşıyacağız” oldu.

 

CHP’DE HERKESİ GÖRMEK İSTİYORUZ

 

Seçim sonucunun açıklanmasının ardından konuşan Hasan Demir de CHP’nin birlik ve beraberliği için gelecekteki CHP için Fedahi Güven’in engin fikirlerinden yararlanacaklarını ifade ederek “Parti hepimizin partisi. Tüm üyelerimize kapımız açık” dedi. Tüm partilileri parti teşkilatına beklediklerini söyleyen Demir, “Geleceğin iktidarında CHP’de herkesi görmek istiyoruz. Yönetimde kendimi değil herkesi görmek istiyorum” dedi. Demir, kongrenin tüm Tekirdağ’a ve ülkemize örnek teşkil edecek bir kongre olduğunu ifade etti.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Hasan Demir başkanlığındaki ilçe yönetiminde Metin Akyıldız, Gülten Altay, Cevdet Aykaç, Engin Camcı, Nursu Çakır, Tahsin Çipli, Yaşar Gül, Gürkan Kartal, Mehmet Emin Kurutaş, Birol Öztürk, Naime Pehlivan, Türkan Şans, Ruhi Taşdelen, Alişan Tekin, Hilmiye Terzi ve Hüseyin Ülger yer alırken, yedek üyeliklere de Uğur Akça, Erkan Karaburun, Selçuk Durmuş, Gökhan Biber, Erdem Buldu, Burhan Kımık, Kemal Buzkuş, Deniz Okutan, Mümin Uslu, Turgay Üstünol, Hatice Yurdakul, Şerife Çiftçi, Bünyane Eker, Dilek Kıranğ, Banu yıldız ve İmam Akdemir seçildi.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10