Resul Dindar hem coştu hem coşturdu

Çerkezköy'de konser veren ünlü sanatçı Resul Dindar seslendirdiği parçalarla izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

Çerkezköy 20.10.2014 14:02:00 0
Resul Dindar hem coştu hem coşturdu

KATILIM YOĞUN OLDU

Ulusal Gençlik Derneği tarafından Amfi Tiyatro'da önceki akşam saat 20.00’da düzenlenen konsere Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Belediye Meclis üyeleri Ayfer Dönmez, Rağbet Erol, Ali Dede, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Ulusder Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın, yönetim kurulu üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

“BÖYLE BİR ŞEY YOKTUR”

Programda ilk olarak sahneye çakan Emrah Meloğlu söylediği şarkılarla amfiyi dolduranlara güzel bir gece yaşattı.  Meloğlu’nun konserinin ardından konuşan Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini ifade etti. Emperyalist güçlerin Ortadoğu’daki oyunlarının devam ettiğini söyleyen Darçın “Bir yandan mezhepsel diğer yandan etnik ayrımcılık almış başını gidiyor. Görüyoruz ki Irak ve Suriye’de insanlar tekbir getirerek yine bir başka Müslüman’ın başını gövdesinden ayırıyor ve bunu Allah adına yaptığına inanıyor. Bizim İslam inancımızda böyle bir şey yoktur” diyerek duruma tepki gösterdi.

“GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

“Araplarda Allah inancı Allah korkusuna dayalıyken, bizdeki Allah inancı ise Allah sevgisine dayalıdır” diyen Darçın, IŞD ve pkk’yı lanetledi. Bugünün Laz’ı Kürdü Türküyle hep birlikte ulusal birliğimize sahip çıkma günü olduğunu ifade eden Darçın “Eğer bu oyunlara gelip ulusal birliğimizden ödün verirsek, Irak ve Suriye’den farklı olmayacağız. Hiçbirimizde huzur kalmayacak, sokağa çıkmayacağız. Ne ölen olsun ne de öldüren. İnsanlar dünyada barış içinde özgürce yaşasın” dedi. Ulusal Gençlik Derneği olarak ilk konserlerini Cumhuriyet konseri adı altında geçtiğimiz yıl düzenlediklerini anımsatan Darçın, “Cumhuriyet konserlerini geleneksel hale getirmek istedik ve bundan sonra inşallah devam edeceğiz” dedi.

 

BÜYÜK BEĞENİ İLE DİNLENDİ 

Erdal Darçın’ın konuşmasının ardından sahneye müzikseverlerin Karmate grubundan beğeniyle takip ettiği Resul Dindar alkışlar eşliğinde davet edildi. Resul Dindar’ın renkli kişiliği ile ortam bir anda hareketlendi. “Kara Duman”, “Yağarsa Yağmur Yağar”, “Gelin Havası”, “Nayino” ve daha bir çok şarkısını sevenleriyle beraber seslendiren Dindar, sahneye çıkan küçük hayranları ile de fotoğraf çekinmeyi ihmal etmedi. Daha sonra Hopaspor’un atkısını takan Dindar suratlarda tebessüm bıraktı.

BARIŞ İÇİN BEYAZ GÜVERCİN UÇURDULAR

Sahne performansıyla, bir kez daha hayranlarının gönlüne taht kuran Resul Dindar, orkestra ile uyumu, slow ve hareketli şarkıları ve sanat müziği ile de, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Programın sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve sanatçı Resul Dindar, alkışlar eşliğinde barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurdu.

 

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10