Çerkezköylü kuaförden bir başarı daha

Çerkezköylü Milli Kuaför Gökhan Akın, Star TV'de 3 aydır devam eden 'Benim Kuaförüm' isimli yarışmanın geçen haftaki bölümünün birincisi oldu. Akı'ya 10 bin TL para ödÃ?

Çerkezköy 20.10.2014 16:08:00 0
Çerkezköylü kuaförden bir başarı daha

10 BİN TL PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Çerkezköylü Milli Kuaför Gökhan Akı daha önce Türkiye Saç Stil Yarışması’nda Eyfel Kulesi isimli tasarımı ile Türkiye birinci, Ukrayna’da düzenlenen Kristal Melek Yarışması’nda Ülke Şovu Birinciliğini ve Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu ve Dünya Kuaförler Konfederasyonu işbirliği ile Bursa'da düzenlenen 'Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali'nde yaptığı 'Deniz Kızı' adlı saç stili ile de dereceye girerek ödüller aldı. ‘Benim Kuaförüm’ yarışmasında hafta birincisi olan Gökhan Akı, yine Star TV’de önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan “Best Of Gelin Saçı Konsepti’  Yarışmasına da davet edildi.

 

BİRİNCİLİĞİ BEKLİYORDUM

‘Benim Kuaförüm Yarışması’nda zorlu rakiplerle yarıştığını ifade eden Akı “Birinciliği bekliyordum. Benim için zor da olsa başaracağımdan emindim. 5 gün süren yarışmayı sabırla sürdürdüm ve birinciliği kazandım” dedi. Birbirini tanımayan 5 rakiple yarışmış olması ve aynı zamanda yine hiç tanımadığı kişiye saç bakımı ve giyim tasarımı sunması nedeniyle bu yarışmanın kendisi için zorlu bir yarışma olduğunu ifade eden Akı “5 gün heyecanlı şekilde süren yarışmada her gün 3 saat durmadan binlerce volt ışık altında, yaklaşık 20 kamera karşısında işimizi en iyi şekilde yapmanız gerekiyor. İşinizi yaparken de rakiplerinizin moral bozucu sözlerine aldırış etmemeniz gerekiyor. Çünkü her yarışmacı rakibinin moralini bozmak için çaba sarf ediyor. Eğer yarışma sırasında işinizi düzgün yapamazsanız, konsantre olamazsınız ve yapacağınız hata rakiplerinize yarar” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ADINI DUYURDUM”

Daha önce katıldığı yarışmalarda edindiği bilgi ve tecrübe ile işini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyleyen kuaför Gökhan Akı, “Yarışmada büyük bir sabırla işimi en iyi şekilde yaparak yarışmanın birincisi oldum ve çok mutluyum. Bu yarışmada Çerkezköy’ümüzün ismini büyük kitlelere duyurmaktan da onur duydum” dedi.

 

''15 YARIŞMAYA KATILDIM”

Yarışmanın sonuçlarının geçtiğimiz cuma günü açıklandığını söyleyen Akı “Yarışmanın birincisi olarak bir adet gümüş profesyonel saç makası ödülü ile 10 bin TL para ödülü kazandım. İnşallah bundan sonraki yarışmalarda da aynı şekilde başarılı olmak için elimden geleni yapacağım” dedi. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Öztrak Caddesi’nde Hair Club Bayan Kuaförü olarak 18 yıldan bu yana Çerkezköy’de hizmet verdiğini söyleyen Akı, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 15 yarışmaya katılarak Çerkezköy, Tekirdağ ve Türkiye’yi başarıyla temsil etme onurunu yaşadığını da dile getirdi.

 

DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK

Aynı zamanda Dünya Kuaförler Konfederasyonu  (CMC) üyesi olduğunu ve Milli Takım’da yer aldığını ifade eden Akı, “26-27 Ekim 2015 tarihlerinde İtalya’nın Napoli kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası Saç Tasarımı Yarışması’na da çağrıldım. Ayrıca yine 2015 yılı Eylül ayı ortalarında Fransa’nın Başkenti Paris’te yapılacak olan dünya yarışmasına çağrıldım ve bu yarışmaya da katılacağım. CMC üyesi olarak Türkiye’den bu iki yarışmaya milli kuaför olarak 5 kişi katılacağız” dedi. Akı, bu yarışmalarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek yarışmalardan derece ile dönmeyi hedeflediğini belirtti.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10