Kadınlara kanser taraması yapılıyor

Süleymanpaşa Belediyesi ile Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü kanser tarama eğitimi ve taramaları sürüyor.

Süleymanpaşa 22.10.2014 10:37:00 0
Kadınlara kanser taraması yapılıyor

EN TEHLİKELİ HASTALIKLARDAN BİRİ

Yağcı Mahallesi’nden Süleymanpaşa Belediyesi’nin aracı ile alınan kadınlar KETEM (Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi)’ne getirilerek kanser taraması ve eğitiminden geçirildi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM Şube Sorumlusu Hülya Becerir, “Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kanserde en önemli şey erken teşhistir. Erken teşhis içinde vatandaşların doğru şekilde bilinçlendirilmesi son derece önemlidir. Bu manada Süleymanpaşa Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile işbirliği yapan Süleymanpaşa Belediyemiz, Süleymanpaşalıları hem bilinçlendiriyor hem de ücretsiz taramalarla vatandaşlara yardımcı oluyor” dedi.

 

KONTROLLER DEVAM EDECEK

Yağcı Mahallesi’nden gelen vatandaşların taramasına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç da katıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da “Kanser çağımızın vebası ve kadınlarımızın korkulu rüyası haline geldi. Uzmanlarımızın söyledikleri tek şey erken teşhis, kendi kendine muayene ve farkındalıktır. Bu nedenle tüm kadınlarımızın bu konuda bilgili olmaları gerekir. Bu bağlamda biz de Süleymanpaşa Belediyesi olarak sağlık konusunda son derece hassasız” dedi. Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi kapsamında Süleymanpaşa’nın 73 mahallesinde yaşayan 40-69 yaş arası kadınları kapsayarak kontrollerin devam edeceği belirtildi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10