Kaymakam Gürbüz, iade-i ziyaretlerini sürdürüyor

Bayram sonrası Kapaklı Kaymakamlığı görevine başlayan Mehmet Ali Gürbüz, bir yandan hayırlı olsun ziyaretine gelen konuklarını ağırlarken, bir yandan da hem esnafı ziyaret ediyor ve hem de kendisini ziyaret

Kapaklı 22.10.2014 13:19:00 0
Kaymakam Gürbüz, iade-i ziyaretlerini sürdürüyor

İADE-İ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Önceki gün Kapaklı Yardımlaşma Derneği ile Kapaklı Avcılar Derneği’ni ziyaret eden Gürbüz, her iki derneğin de başkanlığını yürüten Kadir Arıcı ve 2 derneğin yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Dernek Başkanı Kadir Arıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyareti dolayısıyla Gürbüz’e teşekkür etti.

 

KAZAK GÖLÜ’NE HAYRAN KALDIM

Derneklerin faaliyetleri ile ilgili de bilgiler aktaran Arıcı “Kapaklı Yardımlaşma Derneği’nin tüzüğünde ilçenin mülki amirinin aynı zamanda derneğin doğal üyesi olduğu yönünde bir madde var. Dolayısıyla siz de derneğimizin üyesisiniz” dedi.

 

GELECEK NESİLLERE ESER BIRAKMAK İSTİYORUZ

Arıcı, Kapaklı’da son 20 yıldır ormanlara balta vurulmadığını ifade ederek “Yıllar evvel, ısınma ihtiyacını gidermek adına ormandan ağaç keserdik. Fakat yaklaşık 20 yıl önce belediyenin aldığı karar doğrultusunda 20 yıldır ormanlar kesilmiyor” dedi. Kapaklı’nın tarihini anlatan bir kaynağın olmadığını ifade eden Arıcı, ilçenin tarihini anlatan bir kaynak oluşturulması için de bir çalışma yapmak istediklerini belirtti. Kaymakam Gürbüz’ün uygun görmesi ve desteklemesi halinde Kapaklı Yardımlaşma Derneği olarak bir yazılı eser oluşturmak istediklerini belirten Arıcı, o günleri yaşayanların dilinden anlatılan bir kaynak oluşturmak ve gelecek nesillere bırakmak istediklerini dile getirdi.

ÇALIŞACAK BİR YERİ BİLE YOKTU

Kapaklı Belediye Eski Başkanlarından Enver Özel de ziyareti dolayısıyla Kaymakam Gürbüz’e teşekkür etti. Daha önceki kaymakamın İlçe Kaymakamlığını yeterince hissettiremediğini söyleyen Özel “Çünkü kendisinin döneminde taşlar henüz yerine oturmamıştı. Çalışacak bir yeri bile yoktu. Siz genç ve idealist bir Kaymakamsınız” dedi. Kapaklı Yardımlaşma Derneği’nin bir üyesi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Gürbüz de derneğin içinde bulunan çelenkleri görünce de, törenlerde derneklerin ve STK’ların çelenk koymasının yasaklandığını, fakat diğer özel günlerde Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmak istenirse kaymakam olarak buna izin vereceğini söyledi.

 

SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDE OLACAĞIZ

Gürbüz, tüm vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olacağını da belirtti. Kapaklı’da belediye başkanlığı yapmış değerlerin görüşlerine önem verdiklerini söyleyen Gürbüz, “Sizlerin yapmak isteyip de yapamadığı icraatları gerçekleştirmeye ve istemeden yaptığınız hataları yapmamaya gayret edeceğiz. Bunun için sürekli istişarelerde bulunacağız. Ben ilçenin mülki amiri olarak bir hizmet yapacaksam, tüm vatandaşlarımızın görüşünü alırım” dedi ve bunun yerel yönetimde önemli bir yerinin olduğunu vurguladı. Kapaklı’nın tarihinin yer alacağı proje ile ilgili de konuşan Gürbüz “Bu proje kesinlikle hayata geçirilmeli. Biz de size kaymakamlık olarak her türlü desteği veririz” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10