Sarıoğlu: Tekirdağ'ın marka değerini artacak

Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) ve Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Tekirdağ Sanayi Odası'nın Tekirdağ'ın marka değerini artıracağını söyledi.

Tekirdağ 23.10.2014 11:06:00 0
Sarıoğlu: Tekirdağ

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Önceki gün basın açıklaması yapan Sarıoğlu, Sanayi Odası kurulmasına yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmak üzere Tekirdağlı sanayiciler olarak 12 Aralık 2012’de Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti’ni oluşturduklarını anımsatan Sarıoğlu, “26 Nisan 2013 tarihinde 1040 sanayicinin imzasıyla Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne başvurduk. TOBB yönetimi başvurumuza yasal süresi içinde cevap vermedi. Başvurumuzun akamete uğramaması için yargıya başvurduk ama lobi çalışmalarımızı da aralıksız sürdürdük, sürdürüyoruz. Bu kapsamda 22 Ocak 2014’te Tekirdağ Sanayiciler Derneği’ni (TEKSANDER) kurduk. Dernek, Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulması için gerekli altyapı çalışmalarını yapmak amacıyla kuruldu” dedi.

 

GÜNDEMLERİ ÇOK FARKLI

Sarıoğlu “Ticaret erbabı bizim dostumuzdur. Biz üretiriz onlar malları nihai tüketiciye ulaştırır. Onlarla hiçbir sorunumuz yok. Bazılarının söylediği gibi koltuk merakımız hiç yok. Ancak Ticaret Odaları bizim sorun ve taleplerimize cevap veremiyor. Tacirle sanayicinin gündemi çok farklı” dedi. Ticaret Odaları sanayicilerin taleplerine cevap veremezken, TOBB’un 1700 civarındaki Tekirdağlı sanayi kuruluşunu ‘Sanayi Oda’sız bırakma gayretini, gücünü nereden aldığını merak ettiklerini söyleyen Sarıoğlu “TOBB yönetimine soruyorum; Tekirdağlı sanayicilerin kendi odalarını kurmalarından neden rahatsız oluyorsunuz? Bizim en tabi hakkımızı kullanmamıza neden karşısınız?” dedi.

 

MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yönetimi tarafından 2004 yılında hazırlanıp TBMM’den geçirilen 5174 sayılı kanunun 5’inci maddesindeki “Yeni kurulacak Odalar TOBB’un olumlu görüşü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kararıyla kurulur” maddesinin değiştirilmesini istediklerini söyleyen Sarıoğlu “Bu anti-demokratik düzenlemeyle biz sanayicilerin en doğal hakkı görmezden gelinmeye, gasp edilmeye  çalışılıyor.TOBB’un olumsuz tavrından sonra çabalarımızı Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmamızın önündeki yasal engellerin kaldırılması doğrultusunda yoğunlaştırdık. TOBB kanununun ilgili maddesinde değişiklik yapılmasını sağlamak üzere harekete geçtik” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’la kanun değişikliğiyle ilgili bir görüşme yapacaklarını söyleyen Sarıoğlu, “Yeni sanayi kentlerinin yeni ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Bakanlıklar bile Sanayi Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı olarak ikiye ayrıldı. Bursa, Manisa, Antakya ve Tekirdağ gibi yeni sanayi kentlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni kanuni düzenlemelere de ihtiyaç doğuyor. Yeni Türkiye’de sanayi odaları şart” dedi.

 

SANAYİ ODASI BİZİM EN TEMEL HAKKIMIZ

Tekirdağ Sanayi Odası’nın sanayicilerin en temel hakkı olduğunu ifade eden Sarıoğlu “Bu hak evrensel insan hakları çerçevesinde değerlendirilmelidir. TOBB yönetimi görevini aşan bir heves içine giriyor. ‘Kurumsal bencilik’ ve delege hesaplarıyla biz sanayicilerin en tabi hakkı keyfi ve iradi bir müdahaleyle gasp edilemez. Bunu yasal zeminlerde verdiğimiz mücadeleyle aşacağız ve Tekirdağ Sanayi Odası’nı kuracağız” diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10