Böyle komşu düşman başına

Çerkezköy İstasyon Mahallesi'nde komşusunun evindeki kasadan para çalan bir kadın polis tarafından gözaltına alındı.

Çerkezköy 23.10.2014 11:43:00 0
Böyle komşu düşman başına

KASANIN İÇİNE KAMERA YERLEŞTİRDİLER

İstasyon Mahallesi’nde pazarcılık yapan bir aile, evdeki kasadaki paraların eksik olduğunu fark edince, hem yatak odasına, hem de çelik kasanın içine güvenlik kamerası koyup, kasanın içindeki paraların da seri numarasını aldı. Bir süre sonra kamera görüntülerini izleyen aile, üst kat komşuları olan A.P.’nin eve girerek kasadan bir miktar para aldığını gördü. Aile kamera kayıtlarını polise iletirken, kayıtları izleyen polis ekipleri, A.P.’yi (28) yakalayarak gözaltına aldı.

 

KENDİ EVİNE GİRER GİBİ GİRDİ

Gözaltına alınmasının ardından sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen A.P. isimli kadın, kamera kayıtlarının izletilmesi üzerine, kayıtlardaki kişinin kendisi olduğunu doğruladı. Yaklaşık 10 gün önce komşusunun evden bir şey alması için anahtarı kendisine verdiğini, daha sonra anahtarı komşusuna geri vermediğini, olay günü kendisinde olan anahtarla eve girerek, yatak odasında kapının arkasında montun cebindeki anahtarla kasayı açarak, 150 TL aldığını itiraf ederken, kasadan paraları çalınan aile ise olaydan bir gün önce yatak odasına ve kasanın içerisine kamera düzeneği yerleştirdiklerini, olay günü kasadan 340 TL’nin eksik olduğunu ifade etti.

 

SAVCILIKTA İTİRAF ETTİ

Polisteki ifadesinde eve sadece bir kere girerek sadece 150 TL aldığı söyleyen şüpheli, Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Gürcan Kaya’ya verdiği ifadede de arife günü de aynı eve girerek 1850 TL çaldığını itiraf etti. Komşusundan aldığı anahtarla eve girerek 1850 TL aldığını ve kasanın anahtarını yine yatak odasının kapısının arkasındaki montun cebine koyduğunu ifade eden A.P., 3 Ekim’de 1850 ve 16 Ekim’de de 150 olmak üzere toplam 2 bin TL çaldığını itiraf etti.

 

 

ÇALINAN PARA EŞİNİN ÜZERİNDEN ÇIKTI

Kadının savcılığa çıkarıldığı gün, polis ekipleri tarafından kadının eşi Y.P.’ye üzerinde para olup olmadığının, eşinin kendisine para verip vermediğinin sorulması üzerine Y.P., eşinin farklı 2 tarihte kendisine 1800 TL para verdiğini belirterek parayı güvenlik güçlerine teslim etti. Y.P.’den alınan paralardan 100 liralık banknotun kasadan alınan paralardan biri ile seri numarasının aynı olduğu belirlendi. Bunun üzerine şüpheli de, çaldığı 150 TL’yi cüzdanına koyduğunu, cüzdanındaki diğer paralarla karıştığını, eşinin para istemesi üzerine 100 lira verdiğini ve bu nedenle eşinin üzerinden çıkmış olabileceğini belirterek eşinin hırsızlık olayı ile bir ilgisinin olmadığını söyledi.

 

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Paraları çalışan aile geriye dönük hesaplandığında 80 bin TL’den fazla paranın çalındığını iddia ederken, hırsızlık olayı gizli kameraya da yansıyan A.P. ise evden iddia edildiği gibi 80 bin TL değil, 2 defada toplam 2 bin TL çaldığını iddia etti. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen evli ve 2 çocuk annesi A.P., 2 bin TL’nin 2 gün içinde yatırılması kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.P.’nin eşi 2 bin TL’lik maddi zararı müştekinin adresine PTT havalesi ile gönderdi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, olayın ardından aynı binayı paylaştıkları komşularının yüzüne bakamayan A.P. ve ailesi, bir yandan komşularının şikayetleri ile boğuşurken, bir yandan da yeni bir ev arayışına girdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10