Taşkınlara karşı önlem alınıyor

Çerkezköy Belediyesi, aşırı yağışlar sonrası ortaya çıkan sel baskını manzaralarının önüne geçmek amacıyla Sayar Sokak, Samanyolu Sokak ve Şehit İlker Akkaya Sokak'a istinat duvarı

Çerkezköy 23.10.2014 12:12:00 0
Taşkınlara karşı önlem alınıyor

“BENZER SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA KALMAYACAKLAR”

Eylül ayında yapılan ihalenin ardından Sayar Sokak-Samanyolu Sokak-Şehit İlker Akkaya Sokak güzergahında toplam 150 metre uzunluğunda ve 2,90 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapımı başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri “Sayar Sokak, Samanyolu Sokak ve Şehit İlker Akkaya Sokak’ta istinat duvarı çalışmaları bu hafta başladı. Bu sokaklarda bulunan binalar aşırı yağışlarda yağmur sularından olumsuz etkileniyordu. Bu sokaklarda yaşayan vatandaşlarımız istinat duvarı yapıldığı zaman benzer sorunlar ile karşı karşıya kalmayacak” dedi.

 

YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK

İşi bitirme tarihinin 8 Aralık olduğunu, fakat çalışmaların bu tarihten önce tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden yetkililer “İstinat duvarının yapımının ardından bu 3 sokağımızda yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Bahse konu bölgede ayıca ortalama 3 metre genişliğinde 200 metre uzunluğunda kaldırım çalışması da yapılacak. Taşkınlara karşı diğer bölgeler de gerekli tedbirler en kısa sürede alınacak” diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10