Tohumluk buğday törenle yola çıktı

Trakya Tarım tarafından Tekirdağ'da üretilen ıslah edilmiş tohumluk buğdayın 175 tonu önceki gün düzenlenen törenle Gürcistan'a uğurlandı.

Bölgede Gündem 23.10.2014 15:09:00 0
Tohumluk buğday törenle yola çıktı

TOHUMLARIMIZ GÜRCİSTAN’DA BAŞAK VERİYOR

Buğday ve diğer tahıllarda yapılan ıslah çalışmaları hakkında bilgiler veren Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, “Tohum ihracatında gelinen nokta ekonomide önemli yere sahip” dedi. Türkiye’nin tohumu tamamen ithal ederken, şimdi ihracat yapar hale geldiklerini söyleyen Aygun “Gürcistan’a ilk ihracatımızı geçen yıl yaptık. Tohumlarımızda yapılan incelemeden sonra tohumlarımıza sertifika verildi. Tohumlarımız Gürcistan’da artık başak veriyor” dedi.

 

HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ

Arge çalışmalarının 2004’den bu yana devam ettiğini söyleyen Aygun “Islah çalışmalarımızla bu güzel tabloyu elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye artık dünya pazarında yer ediniyor. Tekirdağ’daki tarlalarda üretilen tohumlar artık ülke ekonomisine döviz bırakıyor” derken, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca da yapılan ıslah çalışmalarının ülke ekonomisine katkı sağladığını, bunun gibi ülke ekonomisine gelir sağlayan çalışmaları her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10