Trakya ABİGEM yönetimi Çerkezköy'de toplandı

Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (TRAKYA ABİGEM) Yönetim Kurulu Toplantısı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay başkanlığında Çerkezkö

Çerkezköy 23.10.2014 16:00:00 0
Trakya ABİGEM yönetimi Çerkezköy

MUTLULUK DUYDUK

Toplantıda, ABİGEM'in yapmış olduğu ve gelecekte yapacağı faaliyetler masaya yatırıldı. Bu yılki yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, “Yönetim kurulu üyelerini Çerkezköy TSO’da ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.

 

AMACIMIZ DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMAK

ABİGEM Genel Müdürü Fatih Yaldız da toplantı öncesi yaptığı açıklamada “Şirketimiz Trakya Bölgesi'nde 25 oda ve borsa tarafından kurulmuş bir şirket. Amacımız bölgedeki firmalara danışmanlık, eğitim ve bilgi vermektir. Kurumsal bir yapıya sahibiz” dedi. Toplantıda konuşan ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ise “Amacımız bölgedeki iş dünyasının danışmanlık ve eğitimine daha fazla katkı sağlamak” dedi. 

 

1 PROJE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Şirketi üyelere daha iyi tanıtabilmek, bölgedeki iş dünyasının danışmanlık ve eğitimine daha fazla katkıda bulunabilmek amacıyla ABİGEM yönetim kurulu toplantılarını il ve ilçelerde yaptıklarını söyleyen Günay “Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında 3 adet proje yazıldı. 3 Adet Kalkınma Ajansı mali destek projesi yazıldı. Bunlardan 1 tanesi destek almaya hak kazandı. KOSGEB destekleri kapsamında 16 adet girişimciye iş planı hazırlandı ve hepsi destek hakkı kazandı. TPE’ye 1 işletme için marka tescil başvurusu gerçekleştirildi. İŞKUR ve Kalkınma Ajansı başta olmak üzere toplam 23 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi” dedi. Genel katılımı açık 14 adet iş geliştirme eğitimi verildiğini söyleyen Günay, “Kırklareli TSO’ya AB projesi kapsamında Kadın Girişimcilik ile ilgili analiz ve rapor çalışması yapıldı. 3 Adet yatırım teşvik ve 1 adet Turizm Belgesi alındı. Edirne TSO’ya ISO 9001 danışmanlığı verildi. 3 Adet kırsal kalkınma projesi başarı ile sonuçlandı ve 9 ay gibi bir süre içinde TRAKYA ABİGEM birçok başarılı projeye imza attı” bilgisini verdi.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10