Yeni yasa bir fırsat

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden YapılandırılmasÄ

Tekirdağ 24.10.2014 11:16:00 0
Yeni yasa bir fırsat

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mestan Özcan, SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel,  SGK ve Vergi Dairesi Yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Tekirdağ TSO üyesi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mestan Özcan, yeni yasanın bir fırsat olduğunu vurguladı.

DOĞUM BORÇLANMASINDA DEĞİŞİKLİK

Toplantı, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü İhtilaflı Primler Daire Başkanı Hüseyin Seyrekoğlu’nun sunumu ile devam etti. Seyrekoğlu 6552 sayılı kanunun sağladığı kolaylıklar ve avantajlarından örnekler verdi. Yurt dışı sigortalılara kolaylıklar getirildiğini, gecikme zammı ve gecikme cezasının tamamen affedildiğini, ev hizmetlerinde çalışan gündelikçi bayanların sigortalılığı güvence altına alındığını belirten Seyrekoğlu, bayanlarla ilgili olarak doğum borçlanmasının 3 çocuğa çıkarıldığını, yer altındaki maden iş yerlerinde çalışan işçilerde yaş şartının 55’ten 50’ye düştüğünü ifade etti. Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel ve Vergi Dairesi yetkilileri de sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10