Belen, barınma sorununu gündeme getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu gündeme getirdi.

Tekirdağ 24.10.2014 11:55:00 0
Belen, barınma sorununu gündeme getirdi

KAPASİTE İHTİYACI KARŞILAYAMIYOR

Belen “Üniversitelerde 5 milyon 173 bin öğrenci öğrenim görüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kapasitesi 305 bin, özel yurtların kapasitesi 200 bin. Devlete ve özel sektöre ait yatak kapasitesi ihtiyacın yüzde 10'unu karşılayabiliyor” dedi. Kredi Yurtlar Kurumu'nda hukuksuzluklar yapıldığını ve hak etmeyenlerin yurtlara yerleştirildiğini ileri süren Milletvekili Belen “Yükseköğrenimi kazanan evladını yurda yerleştiremeyen, özel yurt ya da ev tutacak parayı bulamayan, bundan dolayı çocuğunu üniversiteye gönderemeyen ailenin durumunu AKP'nin vicdanına havale ediyorum” dedi.

 

KİMDİR BU ÖĞRENCİLER?

Milletvekili Belen, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de toplam 79 bin öğrenci olmasına rağmen yurt kapasitesinin 11 bin olduğunu ifade ederek “Yedek listede bekleyenler olmasına rağmen Kredi Yurtlar Kurumu'nda bin 200 yatak boş. Edirne'de 56 öğrenci hakları olmadığı halde devlet yurduna kayıt yaptırdı. Kimdir bu öğrenciler? Hangi yandaşların ya da partililerin çocuklarıdır? Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a sesleniyorum; Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki yolsuzluk ve hukuksuzluklara bir an önce son verin, sorumlular hakkında gereğini yapın” dedi.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10