Çerkezköy'ü filler temizleyecek

Çerkezköy Belediyesi, temizlik çalışmalarını daha modern yöntemlerle gerçekleştirebilmek için temizlik araçlarına bir yenisini daha ekledi. Halk arasında "robot fil" olarak adlandırılan son teknol

Çerkezköy 24.10.2014 17:44:00 0
Çerkezköy

GÖRÜCÜYE ÇIKARILDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan temizlik ihalesinde ihaleyi kazanan Mavi-Yeşil temizlik firması 1 Kasım tarihinde Çerkezköy’de hizmete başlayacak. Yeni temizlik firması göreve gelmeden önce, ‘Fil’ elektrikli yol süpürge araçlarını dün Belediye önünde görücüye çıkardı. Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde temizlik yapacak olan filleri inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu süpürme araçlarının çok faydalı olacağını kaydetti.

 

“MEMNUN KALINDIĞI TAKDİRDE SAYI ARTACAK”

Fil süpürme araçlarının ilçe merkezinde önemli bir işi yapacağını kaydeden Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Aslan, “Temizlik ihalesinin şartnamesinde ihaleyi kazanan firma tarafından bu araçların alınması şartı yer alıyordu. Kendileri de görevlerine başlamadan önce 2 süpürme aracını belediyemize getirdiler. Bu araçlar ilk etapta Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde kullanılacak. Araçlardan memnun kaldığımız taktirde de sayıları çoğaltılarak diğer bölgelerde de kullanıma sunulacak” dedi.

 

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR”

Araç hakkında bilgiler veren Arslan “Yeni araçlarımız 3 kişinin yaptığı işi tek başına yapıyor. Makinelerimiz elektrikli olduğundan bizlere günlük 2 TL maliyeti olacak. Fil süpürge araçları sekiz saat şarj olduktan sonra aralıksız sekiz saat temizlik yapabiliyor. Çöp toplama haznesi de 240 litre kapasiteli ve ince temizlik yapıyor. Araçlarımız gece gündüz çalışacak. 1500 watt çekiş gücüne sahip olan araç yerde ki her çöpü rahatlıkla alabiliyor. Araçların bir diğer özelliği de kullanan personelin kaç saat aracı çalıştırdığı da belli oluyor” diye konuştu.

 

“TEMİZ VE GÜZEL HALE GELECEK”

Yeni araç ile birlikte belediye önüne çıkan Belediye Başkanı Vahap Akay çevrede bulunan çöpleri fil ile temizledi. İlçedeki temizliği ve vatandaşların sağlığı için bu anlayış doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Başkan Akay “Şehrimizi her zaman temiz tutma gayreti içerisindeyiz. Temizlik ve halk sağlığı gibi hassas bir konuda da halkımıza en kaliteli hizmeti etmek için temizlik araç filomuza bir yenisini daha ekledik. Bu sayede ilçemiz, şehir meydanımız küçük çöplerden de arınacak sokaklarımız özenle temizlenerek çok daha temiz ve güzel bir hale gelecek" dedi.

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10