Tren seferleri yine başlayamadı

Tren yolunda yapılacak çalışmalar nedeniyle 2012'de iptal edilen, Haziran 2014'te yeniden başlaması planlanan fakat çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle 25 Ekim'e ertelendiği duyurulan Halkalı-?

Çerkezköy 24.10.2014 17:50:00 0
Tren seferleri yine başlayamadı

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Dün saat 15.00’da makamında konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halkalı-Çerkezköy tren seferlerinin, bir sanayi kenti olan Çerkezköy için hayati önem taşıdığını ifade etti. İstanbul-Çerkezköy arası tren seferlerinin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalar ve çalışanları ile vatandaşlar için çok önemli olduğunu dile getiren Kaymakam Kubilay, kaymakamlık olarak demir yolu hattındaki bakım onarım çalışmalarının hızlandırılması ve tren seferlerinin en kısa sürede yeniden başlaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade edildi.

SÜREKLİ GÜNDEME GETİRDİK

Kubilay, Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu tarafından 18 Eylül 2013, 20 Ocak 2014, 14 Nisan 2014, 8 Temmuz 2014 ve 15 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantılarda da tren seferleri konusunu gündeme getirdiğini ifade ederek, konuyu çok yakından takip ettiğini belirtti. Tren hattında bakım onarım çalışmalarının hızlandırılması ve tren seferlerinin en kısa sürede başlatılması amacıyla TCDD 1. Bölge Müdürlüğü ile görüşen tek kaymakamın da kendisi olduğunu dile getiren Kubilay, bu girişimlerin ardından TCDD 1. Bölge Müdürlüğü tarafından, gerekli projelendirme ve ihale işlemlerinin ardından fiili çalışmaların da başlatıldığını söyledi.

31 OCAK’TA BAŞLAYACAĞI İFADE EDİLDİ

Daha önce Haziran 2014’te başlaması planlanan tren seferlerinin, ‘Altyapı işi projelerinin yapılması, platform kesitindeki anlaşmazlık, sözleşme gereği 3 veya 4 şantiyelerinin kurulamaması ve heyelanlı bölgede uygulama projesinin henüz tamamlanmamış olması’ gerekçeleri ile 25 Ekim’e ertelendiğini anımsatan Kaymakam Metin Kubilay “TCDD 1. Bölge Müdürü Metin Akbaş tarafından yollanan 3’üncü bilgilendirme notunda da seferlerin bu kez 31 Ocak 2015 tarihinde başlayacağı ifade edildi” dedi.

ÜSTYAPI İŞLERİNİN TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede, tren yolunun heyelan bölgesinden uzaklaşmak amacıyla orman tarafına deplasesi için yapılan çalışmaların uzaması, sit alanı içinde olan bölge için yeniden projelendirme çalışması yapılması, yapım işlerinin öngörülenden uzaması; Bölgeye mevsim normallerinin üzerinde yağış düşmesi nedeniyle şantiyede çalışılmayan gün sayısının artması, yüksek dolgulara kataner direk temellerinin platform şevine denk gelmesi nedeniyle kataner direkleri için platform genişliğinin artırılması, iki adet menfezin boyunun uzatılması nedeniyle altyapı işlerinin aksadığını belirtildiğini söyleyen Kaymakam Kubilay, “Bu kapsamda altyapı işleri 31 Aralık 2014, üstyapı işlerinin de 31 Ocak 2015 tarihine kadar tamamlanarak seferlerin başlamasının planlandığı ifade edildi” dedi.

ÇEŞİTLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUM

Kaymakam Kubilay, tren seferlerini yeniden başlaması için tüm Çerkezköylülerin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. Çerkezköy’de göreve başladığı tarihten bu yana tren seferlerinin yeniden başlaması yönünde TCDD yetkilileriyle çeşitli girişimlerde bulunduğunu söyleyen Kubilay “Ayrıca her dört ayda bir yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında da devamlı konuyu gündeme getirdim” dedi.

EKONOMİK GETİRİSİ DE OLACAK

Tren seferlerinin yeniden başlamasının ilçeye ekonomik anlamda önemli katkısının olacağını, trenle yolculuk yapacak olanların da tren güzergahında bulunan yerlere daha kolay ulaşabileceğini belirten Kubilay, 31 Ocak 2015’te tren seferlerinin başlamasını temenni etti.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10