Türkü dostları Kültür Evi'nde bir araya geldi

Çerkezköy'de Türk müziği tutkunları tarafından kurulan Çerkezköy Türk Müziği Kültür Evi grubu, önceki gün sanatseverlerin karşısına çıktı.

Çerkezköy 5.11.2014 13:39:00 0
Türkü dostları Kültür Evi

 

BİR ARAYA TOPLAMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

19.30-21.15 saatleri arasında Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda verilen konserde sanatçılar Serkan Köksal, Cem Genç, Bahadır Ağan ve İbrahim Yalçın Erdoğan beğeniyle izlendi. Konser öncesi konuşan Çerkezköy Türk Müziği Kültür Evi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Günal Kahramanoğlu, sosyal aktivitelere renk katmak ve Türk Müziği gönüllülerini bir çatı altında toplamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

 

YÖNETİMİ DE OLUŞTURDUK

İlk konsere gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade eden Kahramanoğlu “Çok değerli dostlarımızla bir araya gelerek Kültür Evi’ni kurduk. Kurucular arasında kendisi ile birlikte Ömer Kılınç, Hüseyin Tiryaki, Yıldırım Ulkat, Şenel Önaldı, Güngör Ayaksız, İbrahim Erdem Arman ve Mustafa Zümbül’ün yer aldığını söyleyen Kahramanoğlu “Kuruluşun ardından yaptığımız kongre ile yeni yönetimi de oluşturduk” dedi.

 

SOSYAL ETKİNLİKLERE RENK KATACAĞIZ

Yönetimde kendisi ile birlikte Mustafa Zümbül, Uğur Erem, Osman Akça ve Hüseyin Çolak’ın, denetim kurulunda ise Güngör Ayaksız, İbrahim Erdem Arman ve Zeki Acar’ın yer aldığını söyleyen Kahramanoğlu “Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yaptığım yıllarda da böyle bir oluşumun yapılmasını arzu ediyordum. İnşallah bundan böyle ilçemizin sosyal etkinliklerine renk katacağız” dedi.

 

EN BÜYÜK ARZUMUZ TÜRKÜ DOSTLARINI BİR ARAYA GETİRMEK

Tük Müziğine gönül vermiş herkesi Kültür Evi’ne beklediklerini ifade eden Kahramanoğlu “Türk Halk Müziği hoşça vakit geçirmenin yanında bizim kültürümüzün bir aynası, bir parçasıdır. Türkülerimizde hep yaşanmış olayların olması da türkülerimize anlam katmaktadır” diyerek en büyük arzularının gönülleri bir araya toplamak ve türkü dostlarını bir araya getirmek olduğunu söyledi.

 

HEM ÇALDILAR HEM SÖYLEDİLER

Konserde Çerkezköy’de görev yapan müzik öğretmenleri Serkan Köksal, Cem Genç, Bahadır Ağan ve İbrahim Yalçın Erdoğan sahne aldı. Konserin ilk bölümünde hem müzik enstrümanı çalan hem de “Bulut bulut üstüne’, ‘hapishanelere güneş doğmuyor’, ‘Uludağ’ın maralıyım’, ‘çekemedim akça kızın göçünü’, ‘zülüf dökülmüş yüze’, ‘bir fırtına tuttu bizi’, ‘yalan dünya’, ‘karyolamın demiri’ ve ‘yürü dilber yürü ömrümün varı’ isimli türküleri seslendiren Bahadır Ağan ve Serkan Köksal beğeni topladı.

 

TEBRİK ETTİLER

Konserin ikinci bölümünde de Cem Genç ve İbrahim Yalçın Erdoğan ‘kırık semahı’, ‘be felek senin elinden’, ‘bir yıldız doğdu nur ile’, ‘Mihrican mı değdi’, ‘bir gül için’, ‘kaşların ince mince’, ‘girdab-ı bela’ ve ‘bir nağme yazmışım’ türkülerini seslendirdi. Sanatçıların hem çalıp hem söylediği konser beğeniyle izlenirken, müzik öğretmenleri de uzun süre alkışlandı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı da sanatçıları tebrik ederek onlara çiçek verdi.

 

İLGİ YOĞUN OLDU

Önceki akşam verilen tanıtım konserine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Belediye Meclisi Üyeleri Ömer Kılınç, Uğur Erem, Nedim Yılancı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şahin Baysak ile çok sayıda sanatsever izledi.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10