Zabıtadan mantar operasyonu

Türkiye genelinde ve Tekirdağ'da çok sayıda zehirlenme vakasının olmasının ardından, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın talimatlarıyla harekete geçen Zabıta Müdürlüğü e

Tekirdağ 6.11.2014 17:55:00 0
Zabıtadan mantar operasyonu

PAZARA DENETİM YAPTILAR

Çerkezköy Belediyesi ekipleri ilçede kurulan semt pazarlarında mantar denetimi yaptı. Denetimlerde, yabani mantar satışı yapılan ve belgelerini ibraz edemeyen tezgahlardaki mantarları toplandı. Denetimlere bizzat katılan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Kenan Erez, yabani mantar yerine kültür mantarları satan pazar esnafını tebrik etti.

 

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 Vatandaşın sağlığını tehdit eden ürünlere hiçbir zaman izin vermeyeceklerini ifade eden Erez “Yağan yağmurların ardından çıkan güneş, mantarı aşırı artırdı. O mantarların hiçbir denetime tabi tutulmadan pazarlarda satılması insanlarımızın sağlığı açısından çok ciddi bir tehlikedir. Ekiplerimizle beraber yaptığımız denetimlerde, belgesiz ve kültür mantarı haricindeki mantarların satışına son verdik. Mantar tabii ki önemli bir gıda kaynağı, ama kültür mantarı dediğimiz mantar çeşidini yemeliyiz. Bu denetimleri Çerkezköy’deki bütün pazarlarda yapacağız” diye konuştu.

 

“CEZAİ İŞLEM UYGULADIK”

Kültür mantarı hariç hiçbir mantarın satışının yapılamadığını kaydeden Erez “Kültür mantarlarını ise üretim belgeli ve üreticiler satabiliyorlar. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz denetimlerde çamlıca mantarı satan bir kişinin mantarlarını imha edip 5326 sayılı kanunun 32.maddesi gereğince 190 TL para cezası uyguladık” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10