TSO heyetinden Ankara çıkarması

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim

Çorlu 6.11.2014 18:10:00 0
TSO heyetinden Ankara çıkarması

HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ

Çorlu TSO heyeti ziyarette; Çorlu Lojistik Köy Projesi, Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi, Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi  projeleri hakkında bilgiler verdi. "Çorlu Lojistik Köy Projesi" hakkında açıklamalarda bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Endüstriyel çeşitliliğiyle Türkiye'nin ihracatını sırtlayan en önemli kentlerden biri olan Çorlu'da, "Lojistik Köy" olmazsa olmaz bir unsur haline gelmiştir. Sanayide verimliliği artırmak ve şehir trafiğini hafifletmek amacıyla söz konusu fikir ortaya çıkmıştır. 'Lojistik Köy'ün devreye girmesiyle Çorlu sanayisi çok daha verimli ve dünya çapında rekabetçi hale gelecektir. Projede 'doğrudan faaliyet desteği' başlığı altında aktardığı    36 bin lira ile Trakya Kalkınma Ajansı yanımızda oldu. Çorlu'ya ciddi bir ivme katacak  olan 'Lojistik Köy' projemizin vakit kaybedilmeden hayata geçmesini istiyoruz" dedi.

 

İHTİYAÇ BELİRGİN HALE GELDİ

Trakya'nın merkezi olan Çorlu'da bir üniversitenin sağlayacağı araştırma, geliştirme, inovasyon, sosyal ve kültürel hizmetlere duyulan ihtiyacın oldukça belirgin hale geldiğini söyleyen Sülün "Bununla birlikte Çorlu'da Teknoloji Üniversitesi'nin gerekliliği yadsınamaz bir hal almıştır. Kurulması planlanan Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi ile başta sanayinin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak, katma değeri yüksek Ar-Ge çalışmaları yapmak, üretilen ortak projeler ile Türk sanayisinin rekabet gücünü yükseltmek ve yeni istihdam alanlarının sağlanmasına katkıda bulunması amaçlanmaktadır" dedi.

 

BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Üniversite - şehir ve üniversite - sanayi etkileşiminin gerçekleşmesi için Çorlu'da bir teknik üniversitenin kurulmasının Çorlu'ya ve Çorlululara, bölgedeki sanayiye, endüstriye, nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağına inandığını söyleyen Enis Sülün; "Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi bölgemize vizyon getirecek, yeni bir iklim kazandıracak ve getireceği yeniliklerle Çorlu'nun sosyal havasını değiştirecektir. Çorlu'da üniversitenin kurulması bu nedenle önem arz etmektedir. Çorlu'nun önümüzdeki yıllarda bulunacağı  durumunu göz önüne alırsak; Türkiye'de önemli bir yere sahip olan bölgemize;  ihtiyacı olan böyle güzel bir üniversiteyi kazandırarak üyelerimizin ticaretine, sosyal yapısına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum" dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ Milletvekilleri; T. Ziyaeddin Akbulut, Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü ve Bülent Belen de, Çorlu'nun gelişimi için atılacak olan her adımda Çorlu TSO'ya destek vermeye hazır olduklarını belirterek, ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10