"Kömür santrali istemiyoruz"

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binası başkanlık makamında yapıldı.

Ergene 6.11.2014 17:55:00 0

ATM İÇİN YER TESPİTİ YAPILDI

Toplantıda, Fen İşleri Müdürlüğü’ nün 24.10.2014 gün ve 1287 sayılı yazısına konu olan Ergene ilçesi sınırları içerisinde bulunan ATM yerlerinin kurulması için toplu olarak bir bütün halinde olacak şekilde yer tespitinin yapılması ve kira süresinin belirlenmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci “Ekim ayı meclis toplantısında 4 noktada ATM’lerin yer tespiti yapıldı. Avrupa Birliği Uyum yasaları çerçevesinde artık kâr destekli uyumlu yapılar diye bir kavram geliştirildi. Her şey dahil şeklinde daha düzgün yapıların oluşturulması amacıyla kentlerin tarihi ve doğal yapısına uygun olarak estetiği olan yapılar yapmak istiyoruz. 2 ATM’lik alana 4 tane ATM yerleştirerek kabin şeklinde bir sistem oluşturulması planlanıyor” dedi.

 

Kömür Santrali İstemiyoruz

Meclis toplantısının sonunda kurulması planlanan kömür santrali ile ilgili açıklama yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Kömür Santrali İstemiyoruz sloganıyla sesimizi duyuracağız. Bölgemizi bekleyen çok ciddi sorunlar var. Sermaye gücünü kullanarak ilçemizin doğal dengesini bozmaya çalışıyor. Ergene havzasının temizlenmesi için trilyonlar harcayarak suyu temizlemeye çalışıyoruz. Ancak herkesin gözünü para bürümüş. Sermaye sahipleri de bu anlayışla insan sağlığını hiçe sayarak kömür santrali kurma çalışmalarını sürdürüyor. Daha yaşabilir Ergene için kömür santrali istemiyoruz” dedi.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10