Kaymakam Gürbüz taksicileri ağırladı

Kapaklı'da bulunan, Park Taksi Durağı temsilcisi Yılmaz Curabal, Uzman Taksi Durağı temsilcisi Lütfü Büyük, Organize Taksi Durağı temsilcisi Halil Tan ile Birlik Taksi Durağı temsilcileri Şenol Aşı

Kapaklı 7.11.2014 10:43:00 0
Kaymakam Gürbüz taksicileri ağırladı

32 TAKSİ FAALİYET GÖSTERİYOR

Kaymakam Gürbüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürbüz, taksicilerin şikayetlerini ve taleplerini dinlerken, taksi duraklarının temsilcileri de “İlçede toplam 32 adet taksi hizmet veriyor. Taksimetreler 2,40 TL ile açılıyor ve kilometrede 3 TL yazıyor” dedi.

 

SARI OLMAYAN ARAÇLA TAKSİCİLİK YAPANLAR BİLE VAR

Taksi duraklarının temsilcileri, en büyük sıkıntılarının ‘korsan’ taksiler olduğunu ifade ederek “İlçemiz dışından gelip buradan yolcu alan taksiler var. Ticari taksi görünümlü olup, gerekli belgeleri ve taksi plakası olmadan bu işi yapmaya çalışan korsan taksiciler var. Hatta rengi sarı olmayan aracı ile korsan taksicilik yapanlar bile var” dedi. Bu işi layığıyla yapan taksicilerin her yıl çalışma karnesi ücreti ödediğini bunun dışında SRC Belgesi bulundurma şartının olduğunu ifade eden temsilciler “Ayrıca her ay belediyeye işgal bedeli ödüyoruz. Vergimizi veriyoruz. Korsan taksiler ise tüm bunlardan muaf bir şekilde faaliyet gösteriyor. Biz korsan taksicilerden şikayetçiyiz” derken, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de “Belirleyebildiğiniz korsan taksilerin plakalarını bize bildirin. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10