Yerlikaya: Hükümet konağı için bütçemiz hazır

Kapaklı'ya gelen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, İpsala Kaymakamlığı'ndan Kapaklı Kaymakamlığı'na atanan ve kurban bayramı sonrası yeni görevine başlayan Mehmet Ali Gürbüz'ü ziy

Kapaklı 7.11.2014 18:40:00 0
Yerlikaya: Hükümet konağı için bütçemiz hazır

KAPAKLI’YA GELDİ

Dün saat 17.00’da Kapaklı’ya gelen Vali Yerlikaya’yı Kaymakamlık binası önünde Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkan Vekili Bakser Öztürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Belediye Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Erkan, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Hasan Dükanlı, Kurum Amirleri, muhtarlar, Kapaklı Belediyesi birim amirleri karşıladı.

 

 

VALİ YERLİKAYA’YI BİLGİLENDİRDİ

Kaymakamlık makamında Vali Yerlikaya’ya ilçe ile ilgili bilgiler aktaran Kaymakam Gürbüz, geçici Kaymakamlık binasına taşındıklarını söyledi. Binanın zemin katında Tapu Müdürlüğü’nün hizmet verdiğini ifade eden Gürbüz “Pazartesi gününden itibaren Nüfus Müdürlüğü de birinci katta hizmet vermeye başlayacak” dedi.

 

YEREL BAZDA ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK

Kaymakamlık binasının ikinci katında da Mal Müdürlüğü’nün hizmet vereceğini ifade eden Gürbüz, yerel bazda tüm çalışmaları yaptıklarını, Maliye Bakanlığı’nın tamamlaması gereken bazı eksikliklerin tamamlanmasının ardından Mal Müdürlüğü’nün de hizmet verir hale geleceğini ifade etti.

 

POLİS NOKTASI KURULMASINI PLANLIYORUZ

Kaymakam Gürbüz, Kaymakamlık binasının toplam kapalı alanının bin 300 metrekare olduğunu ifade etti. Kaymakamlık binasının giriş katında güvenlik amacıyla bir polis noktası oluşturmayı da düşündüklerini ifade eden Gürbüz, tek temennilerinin ilçedeki kamu kuruluşları, belediye ve STK’lar ile birlikte güzel hizmetler verebilmek olduğunu ifade etti.

 

EN UYGUN ALANA YAPILACAK

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e yeni görevinde başarılar dileyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da “Burası geçici kaymakamlık binasıdır. En kısa zamanda Kapaklı Hükümet Konağı’nın yapımına başlanmalıdır” dedi. Konuyla ilgili Kaymakam Gürbüz’ün 3 yer tespit ettiğini ifade eden Vali Yerlikaya “Bu yerler incelenecek ve sonucunda en uygun alana hükümet konağı yapılacak” dedi.

 

NOTER İÇİN BAKANLA BİZZAT GÖRÜŞECEĞİM

Hükümet Konağı’nın projesi için 100 bin TL, ihalesi için de 1 milyon TL bütçenin hazır olduğunu söyleyen Yerlikaya, “İlçede noter açılması için de Adalet Bakanı ile bizzat görüşeceğim. 100 bin nüfuslu bir ilçede noter olmaması anlaşılabilir bir durum değildir” diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10