Dün Hüseyin'i kesenler bugün Hüseyin'i sevenleri kesiyor

Hz. İmam Hüseyin'in şehit edilişinin 1375'in yılı dolayısıyla Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği tarafından Aşura Günü ve Anma Programı düzenlendi.

Çerkezköy 9.11.2014 19:45:00 0
Dün Hüseyin

YÜZLERCE VATANDAŞ KATILDI

Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı’nda düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamlığı’na vekalet eden Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Ali Tefon, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, dernek üyeleri ile Alevi ve Sünni yüzlerce vatandaş katıldı.

 

 

1375 YIL ÖNCE ŞEHİT EDİLDİ

Sunuculuğunu Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Çimen’in yaptığı program Çorlu İmam Hüseyin Camii İmamı Aydın İnalkaç’ın Ehl-i Beyt ile ilgili ayetleri okuması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Kerbela, Hz. Hüseyin ve İmam Zeynel Abidin’in Kerbela destanını nasıl yaşattığına dair kesitler sunuldu. Aşura programında konuşan Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe “Hz. Hüseyin’in şehit edilişinin 1375.yılı. Hz. Hüseyin’in oğlu buyuruyor ‘O gün yaşananların hepsini biz size anlatsaydık, ağlamaktan çatlardınız’. Biz Kerbela’nın sadece bir kısmını biliyoruz” dedi.

 

ALLAH’IN DİNİNİN DÜŞMANIYDI

Devrin firavunu olan Yezid’in babasından bir meslek devraldığını ifade eden Boztepe “O da ehl-i beyt düşmanlığıydı. Muaviye kendi sağlığında oğlunu kendi yerine varis olarak oturttu. Kerbela’da da Muaviye’nin payı var” dedi. Yezid’in sadece ehl-i beyte değil bizzat Allah’ın dinine düşman olduğunu söyleyen Boztepe “Kerbela’da direnmeselerdi bugün İslam’dan eser kalmayacaktı. Yezid Kerbela’dan bir buçuk yıl sonra Mekke ve Medine’yi kuşatarak sahabenin kızlarına da kendi askerlerine tecavüz ettirdi” dedi.

 

BUNLAR YEZİD’İN EVLATLARI

IŞİD’in terör saldırıları ile ilgili de konuşan Boztepe “Günümüzde IŞİD denen bir örgüt var. Halen Hüseyin’ler kesiliyor. Tarih ne kadar değişse de devrin Yezid’leri bitmiyor. Allah bize Yezid’i tanıma fırsatı versin. Yezid, Mekke ve Medine’ye saldırdığı zaman Kabe’yi ateşe verdi. Bugün de IŞİD ‘Mekke’ye girdiğimde Kabe’yi yıkacağım’ diyor. Bunlar Yezid’in evlatları” dedi.

 

 

 

 

SİYONİSTLERİN OYUNU BU COĞRAFYADA TUTMUYOR

“Kimse Allah diyerek cinayet işlemez” diyen Sinan Boztepe, yıllarca Aleviler ile Sünnilerin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirtti. Ne Alevi’nin ne de Sünni’nin Allah diyerek birbirini vurmayacağını söyleyen Boztepe “Siyonistlerin oynadığı oyun bu coğrafyada tutmuyor. Alevisi Sünnisi hepimize büyük görevler düşüyor. Bizim bugün Alevi ve Sünniler olarak bir arada olmamız Yezid için bir korkudur” dedi. Dün Hüseyin’i kesenlerin bugün Hüseyin’i sevenleri kestiğini söyleyen Boztepe “Dün ehlibeytin türbelerine saldıranlar bugün de Cafer Tayyar’ın türbesini yıktılar, Hz. Yunus’un türbesini yıktılar. Allah bizi bunların şerrinden korusun. Bizi birleştiren 2 önemli şey var. Kuran ve ehlibeyt. Birleşmemiz için bunlar yetiyor” diye konuştu.

 

 

EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERDİK

Dergah binası ile ilgili de bilgiler veren Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe “Geçtiğimiz yıl Muharrem ayında konferans salonumuzun sıvası yoktu, ışıklandırma yoktu. Bir senede bu eksiklikleri giderdik. Doğalgaz tesisatımızın döşenmesinde Çerkezköy Belediyesi katkıda bulundu. Üst kat mescit kısmında eksiklikler vardı. Hat süslemelerimizi yaptık, ışıklandırma yapıldı. Niyetimiz bu Muharrem ayında açılış yapmaktı. İnşallah önümüzdeki Muharrem’de açılışı hep birlikte yapmış olacağız” dedi.

 

 

ONLARIN İSMİ GEÇİNCE İÇİMİZ TİTREMEZ Mİ?

Mescidin halı ihtiyacının olduğunu, çevre düzenlemesi ve ses sistemi eksikliklerini olduğunu söyleyen Boztepe, çevre düzenlemesi konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin de programda yaptığı konuşmada “Hz.Muhammed, Hz.Fatma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin ismi geçince hepimizin içi titremez mi? Müslümanları ağlatan yezid’ler bir gün ortaya çıkacaktır. Hepimizin çocukları Hz. Hasan, Hz. Hüseyin’dir. Bir Müslüman zulme uğradığında hepimizin içi yanar” dedi.

MÜSLÜMAN OLMAKTAN BÜYÜK ŞEREF VAR MI?

Allah’ın nurunu hiç kimsenin söndüremeyeceğini ifade eden Şahin “Kuran gibi bir delil var elimizde. Allah bize Müslüman ismini verdi. Bizi birbirimize vurduramayacaklar. Müslüman olmaktan büyük şeref var mı?” dedi. Çocukların mersiyelerinin ardından konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Kerbela’da yaşanan acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Akay “Bugün komşularımızda yaşanan acıların bizim birlik ve beraberliğimize katkı sağlamasını, bundan dersler çıkarılmasını temenni ediyorum. Herkese barış dolu bir gelecek temenni ediyorum” dedi.

 

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ SÖZÜ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir süre önce sabah namazı sonrasında Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’na konuk olduğunu ve sıcak bir şekilde karşılandığını anımsattı. Muharrem ayının önemine dikkat çeken Albayrak “Alevisi Sünnisi hepimiz birlik beraberlik içinde yaşayacağız. Farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak herkesi kucaklayarak herkesin sorunlarını çözeceklerini söyleyen Albayrak, Ehlibeyt Dergahı’nın çevre düzenlemesi konusunda da söz vererek, çevre düzenlemesini Büyükşehir Belediyesi olarak yapacaklarını söyledi.

DURUŞUNUN BİZE VERDİĞİ MANA HİÇ DEĞİŞMİYOR

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da, hicretin 61.yılında, Muharrem ayının 10.gününde Peygamber efendimizin çiçeğim diye nitelendirdiği cennet gençlerini lideri Hz. Hüseyin’in ve 70 kişinin Kerbela’da şehit edilişinin 1375.yılı olduğunu ifade etti. Müslümanım diyen herkesin Kerbela’dan derin acı yaşadığını ifade eden Yerlikaya “Hüseyin’in Kerbala’daki duruşunun bize verdiği mana hiç değişmiyor. Allah ve resul için, haksızlığa karşı durmak için gitti. Zalimin karşısında ‘En büyük Allah’, ‘Hak din İslam’ dedi” şeklinde konuştu.

BU İMTİHANDAN BAŞARI İLE AYRILACAĞIZ

Dünyanın bir imtihan olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya “İlk ırkçılık günahını işleyen şeytandır. ‘İnsanlar topraktan yaratıldı, ben ateşten yaratıldım, ben onlardan daha üstünüm’ diyerek ilk günahı işledi. Bizim yolumuz, inancımız İslam. İnancımız, İslam ve Kuran istikametinde hareket edersek inşallah bu imtihandan başarı ile ayrılacağız” dedi. Herkesi Allah için sevdiklerini söyleyen Yerlikaya “Emir böyle. Peygamberimiz ‘ Müslümanlar, müminler ancak kardeştir. Birbirlerinizi sevmeden gerçekten iman etmiş olamazsınız’ diyor” dedi.

EN ÇOK ACILARIN YAŞANDIĞI YER İSLAM COĞRAFYASI

Yezid’in yıllar önce durmadığı gibi bugün de birilerini İslam coğrafyasında yezidliğini sürdürdüğünü ifade eden Vali Yerlikaya “En çok acıların yaşandığı yer İslam coğrafyası. Birbirimizi Allah, resul için sevmemiz lazım. Hatalarımızı gizleyip ıslah edici olmamız lazım. Birliğimizi beraberliğimizi her zamankinden fazla gözümüzün önünden ayırmayalım. Buradan haykırmamız lazım. ‘Allahım izzeti Muhammedi tekrar izzetli hale getir’ diye dua etmemiz lazım. Şehitlerimizin efendisi Hz. Hüseyin’i sevgi, hayır ve minnetle anıyoruz” dedi.

AŞURE İKRAM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Kerbela olayı ve Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi anlatılırken, salondakiler de gözyaşlarına boğuldu. Programın sonunda 3 bin kişilik aşure ikram edildi. Dergahın önündeki havuzda da kırmızı su akıtılarak Kerbela olayı akan kanlar temsil edildi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10