Bulut, güven tazeledi

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın 8. Olağan Kongresi saat 12.30'da gerçekleştirildi. Kongreye, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, MYKK üyesi Tolga Arak, İl BaÅ

Çerkezköy 9.11.2014 20:18:00 0
Bulut, güven tazeledi

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Beyzade Çay Bahçesi’nde yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına Büyük Birlik Partisi MYKK Üyesi Tolga Arak seçilirken, katip üyeliklere de İl Başkan Yardımcısı İsmail Ceylan, Çorlu İlçe Başkanı Onur Meriç ve Kapaklı İlçe Başkanı Selamettin Farmak seçildi.

BARAJI ZORLAYACAĞIZ

Kongrede konuşan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederken, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan da “2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde barajı zorlayacağız. Milletvekili çıkararak TBMM’ye gireceğiz” dedi. Genel seçimlerin 2015’te yapılacağını söyleyen Demircan “Genel başkanımızı, genel başkan yardımcılarımızı ve partililerimizi milletvekili olarak meclise göndereceğiz” dedi.

 

 

İKTİDAR BAŞARISIZDIR

Peşmergenin Kobani’ye girişi ile ilgili de konuşan İl Başkanı Demircan “Son kriz peşmergenin Kobani’ye girişidir. Bunu şiddetle kınıyor ve onların asılacağı günleri de göreceğiz” dedi. İktidarın başarısız olduğunu ileri süren Demircan “İktidar ülkede kaos yarattı. Terörün bittiği anda terörün toparlanmasına güçlenmesine vesile oldu. Mescid-i Aksa’da Kur’an-ı Kerimimizin yakılması Müslümanlığa yapılan en büyük hakarettir. Her şeyi paralel diyerek polisin görevini bile yaptırmıyorlar” dedi.

YANLIŞLIKLAR DERESİNDE BOĞULACAKLAR

Türkiye’nin kaderiyle oynandığını ifade eden Demircan “Yanlışlarını yanlışlarla kapatıyorlar. Onlar yanlışlıklar deresinde boğulacaklar” derken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak konuşmasına başladı. Ülkede son birkaç yıldır bir tane dahi sevindirecek gururlandıracak haber duymaya hasret kaldıklarını ifade eden Karacan “Ya asayiş, ya işçi cinayetleri yada vatanın bütünlüğüne yapılan saldırı gibi bir çok konuda her gün duymadık haberleri duymaktan gına geldi” dedi.

 

 

EN BÜYÜK FELAKET AKP’DİR

Bu kadarının da tesadüf olamayacağını ifade eden Karacan “Bu iktidar artık bu ülkeyi yönetemiyor. Artık kendisi bir sorun haline geldi. Bugün en büyük felaket AKP’dir” dedi. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde BBP olarak Ekmelettin İhsanoğlu’nu destekleme kararı aldıklarını ve bazılarının bu kararın yanlış olduğunu ileri sürdüğünü söyleyen Karacan “Ortadoğu eş başkanına mı oy verecektik? Ortadoğu bizim milli projemiz mi? 2004 yılında Kıbrıs’ta yapılan Annan programında Irak’a operasyon yapılmasını ve işgal edilmesini neden kabul ettiniz? Orada Joniye araziler tahsis ettiniz. Siz operasyoncu olmuyorsunuz da BBP operasyoncu oluyor. Bu nasıl iş” dedi.

İNSANLARI BİLE BİLE ÖLÜME GÖNDERDİN

Bursa’daki Azerbaycan bayrağının çöpe atıldığını, İsrail’e mayın temizlemesi için çekilmeyen numara kalmadığını, onlara araziler verildiğini ifade eden Karacan “Bu arazilerin hepsi bereketli onları şehit ailelerine verseydin ya. Sen insanları bile bile bile ölüme gönderdin. İsrail zorla girdiği yerden bile çıkmıyor. Şu anki halimize bakarak sen artık kimseyi kandıramazsın. Mühür elimizde diyerek sakın ola daha fazla kargaşa yaratmayın” dedi.

HESABINI VERECEKSİNİZ

BBP’nin şehit liderinin takipsizlik kararını veren cumhuriyet savcısının Çorlu’ya atandığını anımsatan Karacan “Bizim itirazımızı kabul eden hakim de bir alt görevle Gaziantep’e atandı. Dönemin valisi de Sayıştay’a atandı. Ne yaparsanız yapın elinizden ne gelirse gelsin bunun hesabını fitil fitil vereceksiniz” diye konuştu.

 

 

İKTİDARA YÜKLENDİ

2002 yılına kadar terörün bitme noktasında olduğunu ifade eden Bayram Karacan “Terör etkisiz hale getirilmişti. Bu ülkede terörün bitmesini herkes istiyor. Bunlar sanki terör örgütü ile anlaşmışlar ve yapılmayanları yapıyorlar. Şerefli Türk Bayrağı gönderden indiriliyor. Sesleri çıkmıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Irak’ın milis güçleri bayramlarda karşılaşmadığımız bir görüntü ile huduttan geçiriliyor ve biz hala çözüm süreci diyoruz. Ve pkk ve pdy’yi barış elçisi gibi takdim ediyorlar. Bu nasıl bir çözüm sürecidir” diyerek iktidara yüklendi.

PARALEL YAPI İŞİNİ UYDURDULAR

Henüz yapılacakların bitmediğini ifade eden Karacan “Akıl verenler kimlerse BBP olarak bizim verdiğimiz çözüm önerimizi uygulamaları gerekiyor. Çünkü daha fazla can yanmasın” dedi. İktidarın en büyük gündeminin yaptıkları yolsuzluklardan kendilerini kurtarmak olduğunu ileri süren Karacan “Onlar çözüm sürecinde suçüstü yakalandılar ve kurtulmak içinde paralel yapı işini uydurdular” dedi. İktidarın her şeyi paralele bağladığını ileri süren BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “Gerçeklerin çok kötü huyu var o da her geç gün yüzüne çıkar. Eğer korkunuz yoksa gidin mahkemeye hesabını verin” dedi.

MİLLET ARTIK BU İKTİDARI YAŞIYAMAZ

2015 seçimlerinde vatandaşın iktidara hesap soracağını ifade eden Karacan “İktidarın 2015’teki başkanlık hesabını da bozacağız. Bu millet böyle bir iktidarı artık taşıyamaz hale geldi” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Orman Çiftliği’ne yaptırdığı Cumhurbaşkanlığı köşkü hakkında da konuşan Bayram Karacan “Dünyada ilk defa bir devlet kaçak bina yapıyor. Bu bina durdurulmalı” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurtuluş Savaşı’nda bile bu milleti aç bırakmadığını ifade eden Karacan “Yine de aç bırakmayacak. 6 bin zeytin ağacı bir gecede yok edildi.  Sırf saray için. Ama bunların hesabını bu millet senden soracak” dedi. Konuşmaların ardından Ramazan Kaparık faaliyet raporu ile gelir gider bütçesini okudu. Raporların oybirliği ile kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi.

BULUT GÜVEN TAZELEDİ

Seçimlere mevcut başkan Yılmaz Bulut’un tek listesi ile gidildi. Güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığına getirilen Yılmaz Bulut başkanlığındaki yönetimde Ramazan Kaparık, Lokman Doğanay, Bülent Demircan, Akif Kandemir, Yemlihan Geçer, Mustafa Kaplan, Esat Deniz, Ahmet Koçak, Tamer Tekin, Mesut Sefil, Süap Başpınar, Ahmet Macit, Yener Diler, Alaattin Yıldız, Elif Demir, Perihan Demircan, Seher Yılmaz, Ayşe Macit, Abdullah Yakan ve Ese Şahin yer aldı.

BÜYÜK BİR İVME KAZANDI

Seçimlerin ardından konuşma yapan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, “BBP Çerkezköy ve Tekirdağ il genelinde büyük bir ivme kazandı. Genel seçimlerde de Tekirdağ’dan milletvekili çıkararak bunu kanıtlayacağız” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10