Daimi Tavan da adaylığını açıkladı

Çerkezköy Emlakçılar Derneği kongresine sayılı günler kala İlker Sezer'in ardından Daimi Tavan da önceki gün adaylığını açıkladı.

Çerkezköy 9.11.2014 20:42:00 0
Daimi Tavan da adaylığını açıkladı

TARAF OLMAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Daimi Tavan, önceki gün saat 10.00’da Pera Villa Cafe’de düzenlenen programda adaylığını açıklarken, programa Çerkezköy Emlakçılar Derneği ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve emlakçılar katıldı. Kahvaltıda konuşan Serkan Karagöz “Kent Konseyi Başkanı olduğum için bu dönem Emlakçılar Derneği başkanlığına aday olmayacağım” dedi. Bu yarışta taraf olmasının söz konusu olmadığını söyleyen Karagöz, emlakçıların adayları en iyi şekilde değerlendirerek doğru kararı vereceğine inandığını söyledi.

DERNEĞİN SORUNLARI VAR

26 Kasım’da yapılacak olan kongrede tüm emlakçıları görmek istediğini ifade eden Karagöz “2 dönem bu görevi üstlendim. Derneğimizin hala devam eden sorunları var” dedi. Bir yasa beklediklerini söyleyen Karagöz, yasanın halen mecliste beklediğini ifade etti. Karagöz, yasa çıksaydı Emlakçılar Derneği üyeliğinin ayrıcalıklarının olacağını, en az 2 yıllık üniversite mezunu olmayanların yeni bir emlakçı dükkanı açamayacağını belirtti.

AYAKÇILARIN ELİNDE OYUNCAK OLDU

“Emlakçılık mesleği, ayakçıların elinde adeta oyuncak oldu” diyen Karagöz bazı emlakçıların da bu ayakçılara çanak tuttuğunu ileri sürdü. Ayakçılar yerine emlakçılar birbirleri ile paslaşsa hem emlakçılar hem de devletin kazanacağını söyleyen Karagöz “Çünkü ayakçılar vergi de vermiyor. Bu nedenle yasanın çıkması için adeta feryat ediyoruz” dedi.

 

 

ÜYELER DERNEĞE SAHİP ÇIKMALI

Karagöz, derneğin, üyelerinden yaklaşık 17 bin TL aidat alacağı olduğunu da ifade ederek “Maalesef aidat ödeme özürlüsüyüz” dedi. Derneğin bir şekilde bugünlere geldiğini söyleyen Karagöz, fakat yeni yönetimin iyi hizmet verebilmesi için üyelerin derneğe sahip çıkması gerektiğini belirtti. Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkan Adayı Daimi Tavan da Çerkezköy’de faaliyet gösteren tüm emlakçıları bir araya getirebilmek için aday olduğunu ifade etti. Amacının başkanlık yapmak olmadığını, 26 Kasım’da birlik için aday olduğunu ifade eden Tavan “Emlakçılar için güç oluşturmak ve yapılması gerekenler konusunda mücadele etmek istiyoruz” dedi.

TÜM EMLAKÇILARI BU OLUŞUMA BEKLİYORUZ

Yalnız yönetim ile değil, tüm meslektaşların bu oluşumun içinde yer almasını istediklerini dile getiren Tavan “Mevcut yönetimin çalışmalarını, daha verimli bir hale getirmek için çaba sarf edeceğiz” dedi. Amaçlarının gerek Çerkezköy, gerekse Kızılpınar ve Veliköy’deki tüm emlakçıların üye olmak isteyeceği bir dernek oluşturmak olduğunu söyleyen Tavan, “Çerkezköy Emlakçılar Derneği’nin hala kendine ait bir lokali yok. Göreve gelmemiz halinde, ilk işimiz derneğimize, meslektaşlarımızın birlikte güzel vakit geçirebileceği ve mesleki anlamda paylaşımda bulunabilecekleri bir lokal kazandırmaktır” dedi. Derneğe ait bir web sitesi projesini de hayata geçirmek istediklerini belirten Tavan, böylelikle üyelerin, emlak ile ilgili yasal mevzuatlarda yapılan tüm yenilik ve değişiklikleri buradan takip edebileceğini söyledi. Tavan, 26 Kasım’da Dekor Düğün Salonu’nda düzenlenecek olan kongreye Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’deki tüm emlakçıları davet ederek “Diğer aday İlker Sezen ile birlikte Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanlığı için dostluk ve kardeşlik havasında bir yarışa gireceğiz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10