Asıl önemli olan standartları belirleyebilmek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Standartları Enstitüsü arasında imzalanan protokol kapsamında, ÇTSO üyeleri TSE'nin deney hizmetlerinden yüzde 20, CE Belgesi hizmetlerinden yüzde 20, eğitim

Çerkezköy 11.11.2014 18:53:00 0
Asıl önemli olan standartları belirleyebilmek

YÜZDE 20 İLE 40 ARASINDA İNDİRİM

Protokol dün saat 15.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev, son yıllarda ihracat rakamlarının 150-160 bin dolarlarda takılı kaldığını dile getirdi. Çerkezköy bölgesinin kendileri için önemli ve kutsal bir bölge olduğunu dile getiren Hüsrev “Çerkezköy Türkiye’nin lokomotifi, Türkiye’nin bayrağıdır” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ TEMSİLCİSİ TSE

Bu bölgenin hem sanayi hem ithalat hem de ihracatı ilgilendiren bir nokta olduğunu dile getiren Hüsrev “ “Düne kadar alan ve satan olmak üzere iki taraf vardı. Artık yeni dünya düzeni yeni bir tarafı daha evrensel değer olarak kabul etti. Gözetleyen, ölçen, kontrol eden, belgelendiren ve analiz yapan bir taraf. Bunlar küresel aktör olmada en önemli unsurlardan biri haline geldi” diyerek bunun Türkiye’deki temsilcisinin de TSE olduğunu ifade etti. Hüsrev, bölgenin ihtiyaçlarını analiz etmek istediklerini de belirtti.

 

 

LAVORATUAR YATIRIMI BİLE DÜŞÜNEBİLİRİZ

İşbirliği yaptıkları kuruluşlara deney, kalibrasyon, eğitim ve CE Belgesi hizmetlerinde indirim sağladıklarını dile getiren Hüsrev, “Ticarette rekabet için düşük maliyet ve yüksek kaliteye ihtiyaç var. Biz rehber bir kuruluşuz. Katma değer sağlayan, ticari faaliyetleri kolaylaştırmak isteyen bir kuruluşuz. Bu konuda sizleri dinlemeye geldik. Çünkü artık dünya piyasalarında söz sahibi olmak istiyorsak, rüşdümüzü ticari belgelerle ispatlamak zorundayız” dedi. Gerekirse bu bölgede bir laboratuvar yatırımı dahi düşünebileceklerini ifade eden Hüsrev, “Standartlara uymak çok önemli. Fakat asıl önemli olan standartları belirleyebilmektir” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

“Standartları biz belirleyelim, dünyaya biz hükmedelim” diyen Hüsrev, İslam coğrafyasına ürünleri satabilmek için belgelendirme faaliyetlerine girdiklerini ifade etti. Bütün hizmetleri paylaşmak istediklerini söyleyen Hüsrev, gerekirse burada kalite günleri belirleyip, uzmanlar aracılığıyla eğitimler de verebileceklerini söyledi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da sektörde bu yıl önceki yıllara nazaran durgunluk olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili üyeleri en iyi şekilde bilgilendirebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Kozuva “Kalite konusunda verilmesi düşünülen eğitim programlarının Gebze yerine Çerkezköy’de verilmesi daha faydalı olacak” dedi. Protokol imza törenine TSE Tekirdağ Temsilcisi Bahri Göktürk de katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10