3 bin numara dinledim, neden sadece Çerkezköy'ü soruyorlar?

Tekirdağ İstihbarat Şube Eski Müdürü Halil Hilal Seyfi, teslim olmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekirdağ 13.11.2014 11:12:00 0
3 bin numara dinledim, neden sadece Çerkezköy

BİZ KİMSENİN PARTİSİNİN POLİSİ DEĞİLİZ

Tekirdağ İstihbarat Eski Şube Müdürü olduğunu söyleyen Seyfi, “Bir gazete küpürü ile başlayan bu operasyon neticesinde biz yasa dışı dinleme yapmakla suçlandık. Ama gördük ki bunların hiçbirisi yasa dışı değil. Hepsinin mahkeme kararları var” dedi. Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde 2009’ten 2014’e kadar 3 bin tane numara dinlediğini ifade eden Seyfi “Benim karşıma 30 tane numara çıkarmışlar. Diyorlar ki sen bu 30 tane numarayı niye dinledin? Yasa dışı dinledin değil, niye dinledin diyorlar. Bu 30 tane numaranın 24 tanesi Çerkezköy Belediyesi ile ilgili yolsuzluk dosyaları. Çerkezköy Belediyesi kime ait, AK Parti’ye ait. Biz Çorlu Belediyesi’ne de yaptık CHP’li belediye. Tekirdağ Belediyesi’ne de yaptık, CHP’li belediye. Biz kimsenin partisinin polisi değiliz. Biz bu milletin polisiyiz. Yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz” dedi.

 

 

SİLAHLARI ALMAMIZA İZİN VERİLMEDİ

Şuanda 16-17 polisin gözaltında olduğunu ifade eden Seyfi, “Buradan onların annelerine, babalarına, akrabalarına, memleketteki köylülerine sesleniyorum. Bu insanlar vatan, millet için çalıştılar. Hatta geçen sene başbakana suikastı önledi bu insanlar. 30 kilo patlayıcıyı El Kaide terör örgütüne üye 2 vatandaş. 8 ay İran’da eğitim görmüşler. Geldiler, Büyükçekmece’de bombayı hazırladılar. Başbakanımızın gireceği binaya yerleştirip komple havaya uçurmayı düşünüyorlardı. Bombayı hazırlık safhasında biz aldık. Alanlar şuanda gözaltına alındı. Soruyorum. O operasyon neticesinde biz bombayı aldık, baktık ki yapılan incelemede uzun namlulu silahlar var. Ama ne hikmetse biz çalışmaya devam ettirilmedik. Bu silahlar yakalanmadı. Biz niçin görevden alındık, bu silahları yakalamamıza niçin izin verilmedi” dedi.

BUNUN HESABINI KİM VERECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Seyfi “Onu seven insanlara sesleniyorum. Onu kurtaran insanlar şuan içerde. Biz bunu kimse için yapmadık. Biz bunları menfaat beklemeden yaptık. Biz normalde yaptıklarımızı anlatmayız. Bize yapılan muamele ne oldu? Silahımız, kimliğimiz alındı. Ailemiz korumasız bırakıldı. Gazetelere yasa dışı dinleme yapıldı diye fotoğraflarımız verildi. Bunların hesabını kim verecek?” dedi.

YETİMİN HAKKINI YEDİRMEDİLER

Muratlarının şehit olmak olduğunu söyleyen Seyfi “Peşimizdeki insanlara da söylüyorum. Yerimiz belli, yurdumuz belli bekliyoruz. Buradaki gözaltındaki arkadaşlarımızın yakınlarına da sesleniyorum. Eğmesinler boyunlarını. Onların çocukları bugün ülkenin Cumhurbaşkanının hayatını kurtardı. Olsa yine kurtarır. Yetimin garibin hakkını yedirmediler” dedi.

SİLAHIMIZI İSTİYORUZ

Operasyonun İstanbul merkezli yapılmasına da tepki gösteren Seyfi “Tekirdağ’da Sulh Ceza Mahkemesi yok mu. Olay orda olmadı mı, ne olduysa. Biz bu vatana millete hizmet etmek istiyoruz. Kanımızın son damlasına kadar, ömrümüzün son saniyesine kadar. Ne şekilde olursa olsun. Bizim yeteri kadar düşmanımız var. Eğer düşman görmek isteyen varsa çevre ülkelere baksın, dağlara baksınlar. Biz sadece bu vatan millet için ölmeyi diliyoruz. Bırakın çalışalım. Verin silahımızı. Bugün sokak ortasında öldürülen insanları görünce ağlıyoruz. Onların annelerinin babalarının durumlarını görünce ağlıyoruz. Sadece muradımız çalışmak. Para pul istemiyoruz. Silahımızı istiyoruz” dedi.

ÇERKEZKÖY’DEN DE DİNLEMELER OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Mart ayında, Tekirdağ’da dönemin Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, oğlu Yusuf Ertem ve dönemin belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, bir dönem Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan ve sonra Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Aytekin Uyar, Çerkezköy İcra Müdür Yardımcısı Ömer Kaplan, MHP İl Eski Başkanı Yunus Meral, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın da aralarında bulunduğu 825 kişinin yasa dışı dinlediği ortaya çıkmıştı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10