Sokak hayvanları için besleme parkı

Ergene Belediyesi, sokak hayvanlarına beslenme parkı projesini hayata geçirdi. Proje ile ilgili açıklama yapan Veteriner Ahmet Sezer "Ergene Belediyesi'nin Velimeşe Önerler yolu üzerinde Hayvan Besleme Parkı hazırlı

Ergene 13.11.2014 18:09:00 0
Sokak hayvanları için besleme parkı

BESLENME PARKINA BIRAKILIYORLAR

Ergene Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından insanlarla uyum içinde yaşayamayan ve sahipsiz ihbar edilen sokak hayvanlarının toplanarak, tüm işlemleri yapıldıktan sonra ilk aşamada besleme parkına bırakıldığını ifade eden Sezer “Bu kapsamda yemek şirketleriyle anlaşılarak fazla yemek atıkları toplanıp bu minik dostlarımıza her gün düzenli olarak götürülürken, fabrikaların günlük süt, yoğurt gibi üretim fazlası ürünleri de hayvanların beslenmesi için değerlendiriliyor” dedi.

DEVAM EDECEĞİZ

Sahipsiz hayvanların denetim altında tutulması, her türlü sağlık ve barınma ihtiyaçlarının uzmanlar gözetiminde sağlanması, ilçenin modern kent yapısına dönüşebilmesi için bu tür hizmet çalışmalarının ilçe sınırları içerisinde yaygınlaşacağını ifade eden Sezer “Esenler Mahallesinde bulunan barınak tadilat işleri devam ediyor. Belirli bölgelere yerleştirilmek üzere toplamda 50 adet suluk ve yemlik kapları minik dostlarımız için monte edilerek,10 adet suluk ve yemlik kabı deneme amacıyla belirlenen bölgelere yerleştirildi. Bir adet besleme aracı ve bir adet toplama aracımızla ilçemiz genelinde bulunan tüm sokak hayvanlarına sahip devam edeceğiz” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10