Nüfus Müdürlüğü hizmete başladı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, kardeş belediye protokolü imzalamak amacıyla ilçeye gelen Gagauziya Özerk Cumhuriyeti Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz, Beşalma Belediyesi Meclis Başkanı İlya Kalpak

Kapaklı 13.11.2014 18:36:00 0
Nüfus Müdürlüğü hizmete başladı

SİZLER BİZİM KAN KARDEŞİMİZSİNİZ

Ziyarette konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Bizler sizlerle aynı soydan aynı kandanız. Aynı milletin insanlarıyız” dedi. Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz da Başelma ile ilgili bilgiler aktardı. Beşalma’da 3 kasaba ve 23 köy olduğunu ifade eden Moz, Kapaklı’da sıcak bir şekilde karşılandıklarını söyledi. Gagauziya’ya döndüklerinde ne kadar sıcak karşılandıklarını anlatacaklarını ifade eden Moz “Sizler bizim kan kardeşimizsiniz” diye konuştu.

NÜFUSUN YARIYA YAKININ SOYADI KAPAKLI’YMIŞ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Beşalma’nın nüfusunun yaklaşık 5 bin olduğunu, bunların yaklaşık 2 bininin soyadının Kapaklı olduğunu öğrendiklerini ve konuyla ilgili araştırma yapacaklarını söyledi. Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz ile birlikte geçtiğimiz günlerde yapılan Tekirdağ Büyükşehir Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na da katıldıklarını ifade eden Mandalı Kaymakam Gürbüz ile birlikte önümüzdeki süreçte Beşalma Belediyesi’ne ziyaret etmeyi arzuladıklarını ifade etti.

 

 

AÇILIŞI HEP BİRLİKTE YAPTILAR

Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz’a günün anısına porselen tabak takdim eden Kaymakam Gürbüz, daha sonra yine konukları ile birlikte Kaymakamlık Hizmet Binasının birinci katında 12 Kasım’da hizmet vermeye başlayan Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün açılış törenine katıldı.

 

 

İLK ÜÇÜZ KAYDINI YAPTIK

Açılışta konuşan Kapaklı Nüfus Müdürü Keriman Ece Erten, müdürlüğün 9 kişilik norm kadrosunun olduğunu ifade etti. İlk etapta 3 personel ile hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Erten “Kayıp nüfus cüzdanı ve adres işlemleri başta olmak üzere, vatandaşlarımız nüfus ile ilgili tüm işlemlerini burada yapabilir. Önceki gün hizmet vermeye başladık” dedi. İlk gün 4 saatte yüzden fazla vatandaşa hizmet verdiklerini ifade edem Erten, Kapaklı Nüfus Müdürlüğü olarak ilk üçüz kaydını yapmalarının da kendileri için ayrı bir mutluluk oldu.

MAL MÜDÜRLÜĞÜ DE HİZMETE BAŞLAYACAK

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de hizmet vermeye başlayan Nüfus Müdürlüğü’nün tüm Kapaklı halkına hayırlı olmasını temenni etti. Pazartesi günü de Mal Müdürlüğü’nün hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Gürbüz, böylelikle Kaymakamlığa bağlı tüm birimlerin ilçede hizmet verir hale geleceğini söyledi.

HAYALLER GERÇEK OLDU

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da hayallerin bir bir gerçek olduğunu ifade etti. Kapaklı’nın önce ilçe olduğunu, sonraki süreçte de devlet erkanının Kapaklı’ya başlamaya geldiğini söyleyen Mandalı “Kamu kuruluşları hızlı bir şekilde ilçemizde hizmet verir hale geldi. Tüm bu gelişmeler Kapaklı halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılışa Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Gagauziya Özerk Cumhuriyeti Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz, Beşalma Belediyesi Meclis Başkanı İlya Kalpak ve Beşalma Belediyesi Su İşleri Müdürü Petir Kapaklı’nın yanı sıra Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, İlçe Nüfus Müdürü Keriman Ece Erten, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, muhtarlar ve kaymakamlık personeli katıldı. 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10