Hafta sonu elektrik kesintisi bıktırdı

Son haftalarda TREDAŞ tarafından yapılan planlı elektrik kesintileri Çerkezköylülerin tepkisini çekiyor. Çerkezköy'de neredeyse her hafta sonu elektrik kesintisi yapıldığını ifade eden vatandaşlar,

Çerkezköy 14.11.2014 17:48:00 0
Hafta sonu elektrik kesintisi bıktırdı

YÖNETMELİKLE BELİRLENDİ

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında “Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’nde” yapılan değişiklik ile yönetmelikte yer ile belirlenen standartların, dağıtım ve/veya perakende şirketi tarafından sağlanamaması durumunda, kullanıcı, mevzuatta belirtilen miktardaki tazminatı almaya hak kazanırken, yönetmelikte, eşik kesinti süresi ve sayısı, imar alanı içindeki kullanıcılar için, bildirimsiz olarak Alçak Gerilim (AG) abonelerinde 48 saat veya 56 kez; Orta Gerili (OG) abonelerinde 24 saat veya 56 kez; bildirimli olarak Alçak Gerilim (AG) abonelerinde 24 saat veya 6 kez olarak belirtiliyor.

VATANDAŞLAR ADETA İSYAN ETTİ

Elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, “Hafta sonu yapılan elektrik kesintileri nedeniyle zor anlar yaşıyoruz. Hafta sonu çamaşır yıkayamıyoruz. Kombi çalışmıyor. Elektrik olmadığı için ütü gibi ev işleri de yapılamıyor. Aniden gelen yüksek voltaj ile televizyon, bilgisayar, uydu cihazı bibi elektronik cihazlarımız da arızalanıyor” dedi. Elektrik konusundaki çalışmaların ne zaman biteceğini merak ettiklerini ifade eden vatandaşlar “Biz hafta sonu elektrik kesintisi yapılmasını istemiyoruz” dedi. Türkiye’nin önde gelen Organize Sanayi Bölgeleri’nden birini bünyesinde barındıran Çerkezköy’de vatandaşların yanı sıra sanayi de elektrik kesintilerinden olumsuz etkileniyor. Hafta sonu yapılan elektrik kesintilerinden bıktıklarını ifade eden vatandaşlar, bu konuda yetkililerin, bölge milletvekillerinin ve siyasi parti temsilcilerinin de gerekeni yapmasını istedi.

TOPLAM 7 SAAT KESİNTİ OLACAK

Tekirdağ İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında, fiziki irtibat bağlanması nedeniyle, 15 Kasım Cumartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında 2 saat süre ile Tekirdağ Barbaros Mahallesi ve 7 noktada elektrik kesintisi yapacak olan TREDAŞ, aynı gün 09.00-15.00 saatleri arasında 2 saat süre ile de Tekirdağ’ın İstanbul Yolu üzerindeki 8 noktada elektrik kesintisi yapacak.

DEVLET HASTANESİNDE DE 5 SAATLİK ELEKTRİK KESİNTİSİ

Cumartesi günü 12:00-13:30 saatleri arasında 1 saat 30 dakika süre ile Şarköy’ün Mürefte Mahallesi ile bazı sokaklarda elektrik kesintisi yapacak olan TREDAŞ, 16 Kasım Pazar günü de 08:30-16:30 saatleri arasında 8 saat süre ile Tekirdağ’ın Karacakılavuz-Banarlı Mahalleleri ile bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapacak. TREDAŞ tarafından Pazar günü de Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 saatlik elektrik kesintisi yapacak. TREDAŞ, yatırım çalışmaları nedeniyle 16 Kasım Pazar günü 07:00-12:00 saatleri arasında 5 saat süre ile; Kapaklı, Pınarça Mahallesi ve Saray Yeni Mahallede de Çerkezköy Devlet Hastanesi kapaklı binasının ve çok sayıda sanayi firmasının da aralarında bulunduğu 24 ayrı noktada elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu. Aynı gün 07.00-12.00 saatleri arasında 5 saat süre ile Kızılpınar Mahallesi, Veliköy Mahallesi ve Yalıboyu Mevkii, Kızılpınar Su Terfi Merkezi, Veliköy Sanayi, Çerkezköy merkez, Çerkezköy Devlet Hastanesi, tugay komutanlığı ve özel hastanelerin de aralarında bulunduğu 100’den fazla noktada enerji kesintisi olacak.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10