Çerkezköy'de Sarıgül'e sevgi seli

Şişli'de uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve 2014 yerel seçimlerinde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül, Cumartesi günü geldiği Çerkezkö

Çerkezköy 15.11.2014 20:09:00 0
Çerkezköy

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Saat 12.00’da Çerkezköy’e gelen Mustafa Sarıgül, Öztrak Caddesi Anfi Tiyatro kavşağında otobüsünden inerek CHP İlçe Teşkilatına kadar yürüyüp esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Çerkezköylülerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Mustafa Sarıgül, simitçiden 50 TL’ye aldığı 7 simidi de vatandaşlara dağıttı. Sarıgül parti binası önünde CHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Başkanı Hasan Demir, meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimleri, partili partisiz binlerce tarafından karşılandı. Alkışlarla karşılanan Sarıgül, bugün Çerkezköy’ün tarihi bir gün yaşadığını ifade etti. Sarıgül, Çerkezköy’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

 

AZMİN ZAFERİ

Çerkezköylülerin misafirperverliğine inandığı, Atatürk ve Cumhuriyete bağlı olduklarını bildiği için Çerkezköy’e geldiğini söyleyen Sarıgül, Çerkezköy’de yıllar sonra CHP’nin iktidara gelişinin partililerin birlik ve beraberliğinin, azminin zaferi olduğunu vurguladı. Partililerin bu birlik ve beraberliği her zaman muhafaza etmelerini isteyen Mustafa Sarıgül “Hiç kimseyi din, dil, ırk olarak ayrıştırmayın herkesi kucaklayın” dedi.

 

 

AKAY’A TAVSİYELERDE BULUNDU

Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu söyleyen Sarıgül 10 Ocak’tan sonra Belediye Başkanı Vahap Akay ve belediye meclisi üyelerini, ilçe başkanı Hasan Demir’i ve ilçe yönetimin İstanbul’a beklediğini söyledi. Çerkezköy’ün genç, dinamik ve enerjik bir belediye başkanının olduğunu söyleyen Sarıgül, Başkan Akay’a da tavsiyelerde bulunarak “Makamında bir saatten fazla oturmayacaksın. Sabahın 6’sında kalkacak ve öğleye kadar 3 saat dolaşacaksın. Öğleden sonra da saat 14.00 ‘den 18.00’e kadar dolaşacaksın. Gitmedik ve çalmadık kapı bırakmayacaksın. Yurttaşların dertlerini ilk dinleyen sen olmalısın” dedi.

 

 

ŞİŞLİ MODELİNİ UYGULAYACAKSIN

10 Ocak’tan sonra İstanbul’a geldiğinde kendi çalışma metodunu Başkan Akay’a öğreteceğini ifade eden Sarıgül “Çerkezköy’de Şişli modelini uygulayacaksın” dedi. Başkan Akay’ın burada çok uzun yıllar belediye başkanlığı yapacak kapasitede olduğunu söyleyen Sarıgül “Bu nedenle senin çalışma azmini  ve şartlarını yoğunlaştıracağız” ifadelerini kullandı. Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir de Sarıgül’ü Çerkezköy’de ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti. Mustafa Sarıgül, doğum gününü de Çerkezköy’de kutladı. Sarıgül, kendisi için hazırlanan CHP logosu ile ‘iyi ki doğdun’ yazısının yer aldığı pastayı partililerle birlikte keserken, partililer de “Seninle gurur duyuyoruz” şeklinde tezahüratta bulundu.

 

 

HER ŞEYİ AFFEDERİM AMA İHANETİ AFFETMEM

Mustafa Sarıgül ziyaretin ardından parti binası önündeki kalabalığa da hitap etti. Bugün Trakya’nın bereketli topraklarında Türkiye’nin sanayi üstü olan Çerkezköy’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Sarıgül’ün “Bugün Çerkezköy’den bismillah diyerek tüm Türkiye’ye açılıyorum. İnsanlarımız kendi inançları ve özgürlüklerini rahatça yaşasın diyorum” sözleri akıllara “Acaba Türkiye Değişim Hareketi partileşecek mi” sorusunu getirdi. Kimsenin kimliği için, inançları nedeniyle ayrıştırılmaması gerektiğini ifade eden Sarıgül “Muharrem ayındayız. Analarımız, bacılarımız aşure yapıyor. Aşure yaparken de içine birçok şeyi karıştırıyor. Muharrem ayı da bizim Ramazan ayı da bizim. Camiler de bizim, Cem evleri de bizim. Havralar da, sinagoklar da bizim” dedi. Allah’ın insanlara koltuk verdiğini, fakat kişinin o koltukta kendisi için değil insanlara hizmet etmek için verdiğini ifade eden Sarıgül “Ben hayatta her şeyi affederim ama ihaneti kesinlikle affetmem” dedi.

 

 

BU SES ATATÜRK’ÜN SESİDİR

Tüm Türkiye’yi dolaşacağını ifade eden Sarıgül “Tüm yurttaşlarımızın sofraları varlıklı, bereketli olsun. Bereketli olsun ki insanlarımız mutlu olsun” dedi. 15 Kasım’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilan edildiği gün olduğunu anımsatan Sarıgül “Dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit’e ‘Kıbrıs’a giremezsin’ demişler. O da ‘6. Filonun yanından geçer girerim’ demiş ve öyle de yaptı. Bu bir inancın, inanmışlığın ve cesaretin zaferidir. Bugün buradaki ses Bülent Ecevit’in sesi. Bu ses Cumhuriyetimizi Kuran büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sesidir” dedi.

 

 

DEMİREL’İN TAVSİYELERİNİ TUTTUM

Çerkezköylülerin Vahap Akay’a sahip çıkması gerektiğini ifade eden Sarıgül “Bu sizlerin görevidir. Asla siyasi parti ayrımı yok” dedi. Kendisinin de CHP’de gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığı yaptığını ve CHP talebesi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Sarıgül “Belediye başkanı olduğumda dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e gittim. Bana ‘muhtarlara, berberlere, kuaförlere, esnafa gideceksin. Muhtarlar demokrasinin ilk basamağıdır’ dedi. Ben de onun tavsiyelerini tuttum” şeklinde konuştu. 

 

 

FABRİKALAR ÜRETİM İÇİN VAR

Çerkezköy’ün Türkiye ekonomisinde önemli yeri olan bir kent olduğunu ifade eden Sarıgül, işsizliğin olduğunu duyunca üzüldüğünü belirterek “Bu fabrikalar üretim için var. Kapalı kalması için değil. Bacaları tütecek” diye konuştu. Mustafa Sarıgül daha sonra Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Çerkezköy Belediye Başkan Vahap Akay, meclis üyeleri ile vatandaşlar tarafından karşılanan Sarıgül ziyarette yaptığı konuşmada “Bundan böyle de çalışmalarınızda hiçbir kimseyi ayrıştırmadan siyasi kimliği ne olursa olsun her kesime ve herkese eşit hizmet yapmak sizlerin borcudur. Çerkezköy’de güzel işler yapacağınıza inanıyorum” dedi.

 

 

ARTIK BİZİM DE BİR MARKAMIZ OLSUN

Daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Mustafa Sarıgül burada da STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sarıgül, bir süre Kozuva ve Ülker ile bir süre yalnız görüştü. ÇTSO Yönetim Kurulu Odası’nda basın mensupları ile bir araya gelen Sarıgül ticaret ve sanayi odalarının önemli kuruluşlar olduğunu ifade eden Sarıgül “Ticaret ve sanayi odaları esnafı destekleyen, fabrikaların çarklarının dönmesini sağlayan kuruluşlarımızdır” dedi. Üretimin artmasını istediklerini ifade eden Sarıgül “İnsanlarımız mutlu olsun, üretenler de alın terinin hakkını alsın istiyoruz. Alıyorsa insanlar mutlu demektir” dedi. Çerkezköy’de Almanya, İtalya ve daha birçok yabancı ülkenin kendi markalarını üreterek dünyaya sattığını ifade eden Sarıgül “Neden bizim markamız üretilmiyor. Burada tekstilde üretilen bir kazak 5-6 liraya mal oluyor. Yabancı marka etiketi üzerine vurularak bize geri dönüşümü 30-50 lira oluyor. 15 yıldır ülkeyi yönetenler kendi markamızın üretilmesi konusunda bir girişimleri olmadı. Artık bizim de bir markamız olmalı ve dünya pazarlarında yer almalı” dedi.

 

 

CHP’NİN İÇİNDEYİZ

CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Ülker Tarhan’nın kurduğu Anadolu Partisi’nin CHP’yi ne şekilde etkileyeceğinin sorulması üzerine konuşan Sarıgül , “Bölünürsek küçülürüz, bölünmezsek büyürüz. Ben ve arkadaşlarım CHP’nin içindeyiz” dedi. CHP’nin bir marka olduğunu ve marka değeri olduğu için yükselişte olduğunu söyleyen Sarıgül “Keşke Ülker Tarhan ayrılmasaydı” dedi.

 

 

CHP İKTİDARI ÇOK YAKIN

İç ve dış olaylarla ilgili de konuşan Sarıgül “İnsanlar inançlarını yitirmesin. CHP iktidarı çok yakın. Tüm sorunlar çözüme kavuşacak. Bu nedenle seçimlerde Anavatanlısı, AK Partilisi, DSP’lisi, BBP’lisi olmak üzere herkes CHP’de birleşecek. Her kesimi kucaklamak görevimiz. Hiçbir zamanda insanları inançları, dinleri ve ırkları dolayısıyla ayrıştırmadık” dedi. ÇTSO Konferans Salonu’nda vatandaşlarla bir araya gelen Sarıgül, saat 15.30’da Çerkezköy’den ayrıldı. Sarıgül’ün Çerkezköy’deki ziyaretlerinde lideri olduğu Türkiye Değişim Hareketi’nin Tekirdağ ve Çerkezköy yöneticileri de yer aldı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER - Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10