TDH: Liderimiz nerede ise biz oradayız

CHP'den uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Sarıgül'ün liderliğinde kurulan bir siyasi oluşum olan Türkiye Değişim Hareketi Tekirdağ ve Çerkezköy yönetimi önceki g?

Çerkezköy 17.11.2014 13:58:00 0
TDH: Liderimiz nerede ise biz oradayız

BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL

TDH Tekirdağ İl Başkanı Ercan Açer, Merkez İlçe Başkanı Orhan Taşmerdivenli, Çerkezköy İlçe Başkanı Çapan Demircan, Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Doğan, İl Saymanı Ahmet İçer ve il yönetim kurulu üyeleri gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette konuşan TDH Çerkezköy İlçe Başkanı Çapan Demircan, milletvekillerinin seçim ile değil atama ile göreve geldiğini savunarak “Milletvekili adaylarını genel merkez seçiyor ve insanlar ona oy veriyor. Milletvekilleri genel başkanları ne derse onu yapıyor. Bunun adı demokrasi değil” dedi.

HERKESİN BU ÜLKEYE SAHİP ÇIKMASI LAZIM

Hem seçim kanununda hem de siyasi partilerde değişiklik yapılması gerektiğini ifade eden Demircan “MHP’nin milliyetçiliği kadar milliyetçi, Ecevit’in halkçılığı kadar halkçı, CHP’nin Atatürkçülüğü kadar Atatürkçü olduğu için Mustafa Sarıgül’ün yanındayım. İlk kez bir siyasi oluşumun içine girdim. Vatanımız bir tane. Başka vatanımız yok. Onun için bir olmalıyız. Bu ülkede yaşayan herkesin bu ülkeye sahip çıkması lazım. Mustafa Sarıgül’ün de her kesimi kucaklayacağına inanıyorum” dedi.

LİDERİMİZ NEREDE OLURSA BİZ DE ORADA OLACAĞIZ

TDH Tekirdağ İl Başkanı Ercan Açer de partileşme gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade ederek “Liderimiz Mustafa Sarıgül. O da CHP’de görev yapıyor. Biz de O’na destek oluyoruz. Bu nedenle otomatikman CHP’ye de desteğimiz var. Ama CHP’nin üyesi değiliz” dedi. Genel başkanları nerede olursa O’na destek olacaklarını söyleyen Açer “Ne zaman düdük çalınacak ve maçın başladığı söylenecekse, o zaman çıkıp maçımızı yapacağız” dedi.

 

 

12 YILDIR SARIGÜL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

TDH kadroları olarak 12 yıldır Mustafa Sarıgül için çalıştıklarını ifade eden Açer “Hedefimiz ülkenin bakış açısını değiştirmek. Çocuklarımızı geleceği, onların eğitimi için her şeyi planladık. Yeni bir siyasi parti kurulsun ya da CHP’de bir yere gelelim diye siyaset yapmıyoruz. Eğer öyle olsaydı 12 yıldır sessizce hazırlanmazdık” diye konuştu.

AMACIM IZ AYRIŞTIRMAK DEĞİL

Tekirdağ’da 6 bin 500 üyelerinin olduğunu söyleyen İl Başkanı Açer “Bunların 4 bin 800’ü daha önce AK Parti’ye üye olduğunu beyan etti. 1150’si MHP’de siyaset yaptığını söylüyor” dedi. Mustafa Sarıgül’ün sol görüşlü bir insan olmasına rağmen MHP’liye de AK Partili’ye de bir şeyler hissettirdiğini ifade eden Açer “Bunun sebebi insan ayrımı yapmaması” dedi. Amaçlarının ayrımcılık yapıp ayrıştırmak olmadığını ifade eden Açer “Eğer öyle olsaydı partimizi kurup meydana çıkardık. Bütün enerjimizi CHP’ye yönelik olarak kullandık. CHP’liler de bugün Çerkezköy’e gelen liderimize sahip çıktı” dedi.

NASIL DONANIMLI OLDUĞUMUZU GÖRSÜNLER İSTİYORUZ

Çek yasasından, iflas yasasına, eğitimden sağlığa kadar pek çok konuda hükümetten daha iyi görüşlerinin olduğunu söyleyen Açer “Bunu çok fazla ön plana çıkarmadık. Çünkü insanların karşısına çıktığımızda nasıl donanımlı olduğumuzu görsünler istiyoruz” dedi. 1980 öncesi birbirlerine silah sıkanların şimdi birlikte ortak eylemler yaptığını ifade eden Açer “Bunlar güzel gelişmeler. Mustafa Sarıgül’ün arkasında dimdik duran bir ekip var. Bu ekip gayet donanımlı ve hazır” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10