Islah projesi yarım kaldı

Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün Pınarça Deresi'nde gerçekleştirdiği ıslah çalışmaları sonrası geride bıraktığı manzara vatandaşlardan büyük tepki görüyor.

Çerkezköy 18.11.2014 17:34:00 0
Islah projesi yarım kaldı

DERE YATAĞI TEMİZLENMEMİŞ

Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ’ye bağlı ekipler, Çorlu Deresi’nde ıslah çalışmalarını sürdürürken, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ıslah çalışmaları ise neredeyse durma noktasına geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pınarça Deresi’nde yapılan ıslah çalışmaları kapsamında dere yatağına inşaat malzemeleri ve kum bırakılmış, deredeki otlar temizlenmemiş. Bu durum, olası şiddetli yağışlarda dere yatağında tıkanmalara, dolayısıyla da derenin tekrar taşmasına neden olacak” dedi.

DSİ’YE BASKI YAPIYORUZ

Pınarça Deresi’nin DSİ tarafından bir an evvel temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “DSİ’nin buradaki ıslah projesi henüz tamamlanmadı. Dolayısıyla belediye olarak müdahil olamıyoruz. Dere yatağındaki kirliliği fotoğraflayıp dosya hazırladık. Dere yatağının temizlenmesi için DSİ’ye baskı yapıyoruz” dedi. DSİ tarafından yapılan Pınarça Deresi ıslah projesinin yarım kaldığını kaydeden Akay, “Kendileri ile yaptığımız görüşmede projeyi tamamlamak için ek bütçe gelmesini beklediklerini ifade ettiler” diye konuştu.

2012’DE İHALE YAPIŞMIŞTI

DSİ (Devlet Su İşleri) Edirne Bölge Müdürlüğü, Pınarça Deresi’nin ıslahı için 13 Aralık 2012’de ihale yapmış ve daha sonra 2013’ün Nisan ayı sonunda da çalışmalara başlamıştı. Çalışmaların 300 gün içinde tamamlanması planlanıyordu. Yaz boyunca Pınarça Deresi’nin suyunu boşaltmakla uğraşan DSİ daha sonra Dere’nin bir kısmında zemine perde betonu atmış ve öylece çalışmaları bırakmıştı. Tam bir yıldan beri 2013’ün sonunda bitirileceği söylenen Pınarça Deresi’nin ıslahı bir türlü tamamlamadı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10