"Teknik Direktörün rakip oyuncuya küfür etmesi iğrenç bir şeydir"

Süper Amatör Lig'in dördüncü haftasında Sitespor ile 1911 Çerkezköyspor arasında oynanan karşılaşma esnasında yaşanan tatsız olayların ardından 1911 Çerkezköyspor yönetimi basın topla

19.11.2014 14:01:00 0

“GÜZEL BİR MAÇ İZLETTİLER”

Saat 12.00’de gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak Başkan Murat Narçın konuşma gerçekleştirdi. Narçın ” Sitespor karşılaşmasında bizleri destekleyen taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. En ufak bir sataşma ya da taşkınlık olmadı. Sadece saha olaylarında problemimiz oldu. Orada da maçın hakemi vardı ve hocalarımız müdahale ettiler. Güzel bir maç oldu. Biraz rahat bir havada girdik ve bu sebepten dolayı maçın başında 2-0 yenik duruma düştük. Takımımız ikinci yarı kendini topladı ve iyi bir takım olduğunu gösterdi. Skoru 2-2 yapmayı başardı. Sitesporlu kardeşlerimizi ve oyuncularımızı tek tek tebrik ediyorum. Herkese çok güzel bir maç izlettiler” açıklamasında bulundu.

“OLAYLARI TETİKLEYEN TEKNİK DİREKTÖRDÜR”

Karşılaşmanın atmosferi nedeniyle zaman zaman tartışmaların yaşandığını kaydeden Narçın “Karşılaşmayı izleyen basın mensubu arkadaşlarımız ile Sitespor teknik heyeti arasında maç esnasında tartışma olmuştur. Rakip takımın hocası Nevzat Aksaka müthiş derece oyuncularımızı rahatsız etmiştir. Bizim tepkimiz bunadır. Ne kulüp yöneticilerine ne de rakip oyuncularımıza bir şeyimiz yok. Tepkimiz yalnızca rakip takımın hocasınadır. Aşırı derece oyuna müdahale ederek yan hakemin yanında maçı izledi. Yan hakeme hocam diye değil ismiyle ‘Hasan’ diye hitap etmiştir. Hasan ofsayt var versene faul var versene diyerek ciddi anlamda etki yaratmıştır. Oyunun bir bölümünde yan hakem orta hakeme söylüyor, kendi aralarında konuşuyorlar ama hiçbir yaptırım olmadı. Ne hocayı dışarı çıkarma ne de ceza verme olmadı. Maç boyunca özellikle birkaç oyuncumuza ağza alınmayacak küfürler sarf etmiştir” dedi.

 TEBRİK ETTİ

Narçın “Yaşanan olayların futbol sahalarına yakışmayan bir hadise olduğunu ifade etmek istiyorum.

Eğer ki bizim hocalarımızdan, Sitespor hocasının sergilediği davranışın 10’da biri dahi olsaydı ben bir kulüp başkanı olarak gerekli müdahale de bulunarak hocamızı sahadan çıkarttırırdım. Gereken ne ise en son yapılacak şeyi de o anda yapardık. Bütün olayların gelişmesinin tek sorumlusu Sitespor’un Teknik Direktörüdür. Kendi topçularımızı sergiledikleri oyundan dolayı tebrik ediyorum. Oyun içinde tartışmalar oldu ve bunlarda olağan şeylerdir. Saha içi zaten bizim işimiz değil, yönetici olarak bizler saha dışına bakarız” açıklamasında bulundu.

“BAŞKAN NEDEN KALE ARKASINDA DURUYOR”

Gerçekleştirdikleri açıklamanın sadece maçla alakalı olmadığını kaydeden 1911 Çerkezköyspor Basın Sözcüsü Sebahattin Çolakoğlu “Öncelikle rakip oyuncu taraftar ve kendi oyuncularımızı da tebrik ediyoruz. Dosthane bir karşılaşma oldu. 2-0 dan sonra biraz oyunun kontrolünü kaybettik ve saha içinde oyuncular arasında küçük çaplı küfürleşmeler olabilir bunlar süper lig takımları arasında oynanan karşılaşmalarda da oluyor. Bizler ev sahibi olarak çıktığımız karşılaşmada rakip takımın yöneticilerini en güzel bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Sitespor deplasmanında ise kulüp başkanı Ersan Karamehmetoğlu’nun yanımızda olmaması enteresan bir durumdu ve sürekli kale arkasındaydı. Bunun amacını bilemiyoruz” diye konuştu.

“İĞRENÇ BİRŞEY”

Çolakoğlu “Sitespor Başkanı Ersan Karamehmetoğlu’nu iyi tanıyoruz ve aramızda da her hangi bir problemin olmadığını da biliyoruz. Tek sıkıntımız maç içinde basın mensuplarıyla hocaların arasındaki bir problemin patlak noktası ve ağza alınmayacak küfürlerdir. Maç esnasında oyuncularımızdan Bahadır’a, Ziya’ya, İsmail’e ve Tuna’ya ağza alınmayacak küfürler edilmiştir. Kulüp olarak sezon öncesi yaptığımız toplantıda küfüre hayır demiştik. Maçın gidişatında bu süper lig ekipleri arasında da oluyor. Futbolcular kendi aralarında küfürleşebilir ama rakip takım hocasının kalkıp da rakibin oyuncusuna küfür etmesi iğrenç bir şeydir. Aynı olay bizde olsa bizim bir hocamız ve iki tane de yardımcı hocamız var. Bu hangisiyle alakalı olursa olsun olası bir toplantı ile ciddi bir radikal karar almak zorundayız” dedi.

“GEREKENİ YAPARLAR”

Futbolcu ve yöneticilerin sporda gelip geçici olduğunu kaydeden Çolakoğlu “ Bu kulüpler her zaman disiplini ve prensibi ile ayakta durmak zorundadır. Karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapattık. Başkanımız dört maç sonunda hiç ilk kez soyunma odasına gelmiştir. Maçın tansiyonunu düşürme noktasında oyuncu kardeşlerimiz ile konuşmalar gerçekleştirdi. Ersan Karamehmetoğlu hocasıyla ilgili nasıl bir karar vereceği ve bize karşı bir özür dileme pozisyonu olur mu olmaz mı bilmeyiz ama onlardan böyle bir davranış bekliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi bizler düzgün karakterde insanlarız ve kimse üslubunu bozmayacak. Dört maçın sonunda taraftarımız bir kere küfür etti ve gerekli müdahalede bulunduk. Taraftarı kışkırtmak veya yan hakeme orta hakeme müdahale etmek bir spor kulübünün başkanına yakışmayacak şeylerdir. Rakip takımın hocasının yaptığı bir davranış var ve bu bizi gerçekten çok rahatsız etmiştir. Bununla ilgili gerekeni yaparlar diye düşünüyoruz” diye konuştu.

“NE AMACI OLABİLİR”

Çolakoğlu “Yaşanan olayda basın mensupları haksızda olabilirler. Orada ağza alınmayacak küfürler, hareketler varsa sonuçta bizim semtimizin kardeşleri ve ağabeylerimizdir. Buna müdahale ederken de rakip takımın yedek kulübesinde hoca ve futbolcuların kalkıp gazetecilerin üstüne yürümesi hiç doğru şeyler değildir. Burada amaç çok daha farklıdır. Devre arasında ben araya giriyorum ve kulüp başkanını sakinleştirmeye çalışıyorum. Başkan ağza alınmayacak şeyleri gazeteci arkadaşlara söylüyor. Herkes kendi işini yapmalıdır. Bu olaylarda Sitespor Başkanı Ersan Karamehmeoğlu’nun kendisini biraz frenlemesi gerekiyordu. Bir başkanın maçı başından sonuna kadar protokolde izlemesi gerekirken, kale arkasında olmasının başka ne amacı olabilir” şeklinde konuştu.

“SÖZ ARTIK FEDERASYONUNDUR”

Basın mensuplarının “Karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili federasyona şikayette bulunacakmısınız” sorusunu cevaplayan Başkan Narçın “ Her ne olay varsa ve nerede tartışılacaksa oralara yönlendirme düşüncesindeyiz. Hoca hocalığını, futbolcu futbolculuğunu ve yönetici de yöneticiliğini yapacak. Varsa bir ters olay gerekli mercilere yansıtılması gereklidir ve doğru olan da budur. Sitespor Teknik Direktörü Nevzat Aksaka’nın yaptığı hataları gerekli yerlere bildirdik. Bu olay ve bunun gibi yanlış olan hareketi tartışmak yerine gerekli mercilere yazılarımızı yazdık. İlgili kurumlar yaptıkları araştırmanın ardından cezası varsa cezasını versinler ödülü varsa da ödülünü versinler. Söz sırası artık federasyondadır” diyerek tepkisini dile getirdi.

“HERKES HADDİNİ VE YERİNİ BİLMELİDİR”

Karşılaşmayı değerlendiren 1911 Çerkezköyspor Teknik Direktörü Suat Akdereli “Sitespor’lu ve bizim futbolcu kardeşlerimizi seyir zevki yüksek bir karşılaşma izlettirdikleri için kutluyorum. Saha içinde tertemiz bir karşılaşma oynandı. Ancak yaşanan olayları ise meslektaşımıza yakıştıramadım. Oyuncularıma bu tarz küfürleri söyleyenleri tasvip etmiyorum. Bunlar bize yakışan şeyler değildir. Futbol üç neticeli bir oyundur. Galip de gelirsin, mağlup olur berabere de kalabilirsin ama hiçbir zaman kalkıp da bir takımın oyuncusu, hocası ve yöneticisine laf söyleme hakkına sahip değiliz. Herkesin haddini ve yerini bilmesi gerekiyor. Bizim aile terbiyemiz de ona müsaade etmez, yöneticilerimiz de tasvip etmez” dedi.

“DIŞ OLAYLAR BİZİ İLGİLENDİRMİYOR”

Futbolcuların Sitespor karşılaşmasına galip geliriz havasında çıkmalarının handikap olduğunu kaydeden Akdereli “Bunu sezon başından beri söylüyoruz. Rakibin büyüğü küçüğü yoktur. İnanıyorum ki bu ligde kötü diye düşünülen takımlar bile her takıma engel olabilir.Süper Amatör Lig’de kötü bir takım yoktur. O günkü ruh hali ve inanışları sahaya onlar koyuyor. Futbolcu kardeşlerimiz ikinci devrede ki oyununu maçın başında oynasalardı bu olaylara da mahal verilmeyecekti. Kafalarımız rahat bir şekilde maça çıkacak ve puan kaybetmeyecektik. Her iki takımı da kutluyorum. Dış olaylar bizi ilgilendirmiyor ve yönetimimiz gerekeni yapacaktır” diye konuştu.

“TEKNİK BOYUTUNA BAKARIZ”

Basın toplantısında son olarak ise 1911 Çerkezköyspor Yardımcı Antrenörü Sefer Ekizoğlu konuşma gerçekleştirdi. Ekizoğlu “Sezon başlamadan önce  sosyal paylaşım sitesinde ‘futbolun oynandığı ve futbolun konuşulduğu bir lig olsun istiyorum demiştim ve kendi takımıma başarılar dileyerek diğer takımlara da sezonun hayırlı olması temennisinde bulunmuştum’ Fakat maalesef dördüncü hafta da bu bize patlak verdi. Sitespor önceden formasını giydiğim çok değerli bir camiadır. Yaşanan olayların bizler teknik boyutuna bakarız.Maçın ardından Başkanımız Murat Narçın ile birlikte Sitespor soyunma odasına giderek tüm futbolcuları teker teker tebrik ettik “ dedi.

“AĞIR ŞEKİLDE CEVABINI BULACAKTIR”

Ekizoğlu “Sitespor Teknik Direktörü Nevzat Aksaka’yı çok iyi tanıyorum. Maç esnasında futbolcularımıza hakaret edilmesini asla kabul edemem. Hele ki benim müsabakamı izlemeye gelen,

yağmur çamur demeden çalışan gazeteci arkadaşlarımıza da hakaret edilmesi bizim tarafımızdan çok ciddi ve ağır bir şekilde cevabını bulacaktır. Kulüp başkanımız Murat Narçın konuyla ilgili gerekli yazışmaları federasyona yapmıştır. Biz Kapaklı’ya sadece futbol oynamak için gittik. İlk devreyi 2-0 mağlup kapatmamıza rağmen, ikinci devre tek kale futbol oynayarak skoru 2-2’ye getirdik.

Bizim yara almamız gerekiyordu ama en ağır hasarı almadan yarayı aldık ve bu da bizim için iyi oldu. Bundan sonra bizim takımın ivmesi daha da artacaktır. Ligin dördüncü haftasında böyle puan kaybının olması biraz da olsa bizleri rahatlattı. Biz futbolun oynandığı ve futbolun konuşulduğu bir lig istiyoruz. Bütün kulüplere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10