Süper Lig'de lider değişti

Süper Amatör Lig 4.hafta oynanan beş karşılaşma ile tamamlandı. Haftaya lider giren temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor 2-0 mağlup duruma düştüğü rakibi karşısında son dakikalarda bulduğu golle h

20.11.2014 16:03:00 0
Süper Lig

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de dördüncü hafta sonunda oynanan beş karşılaşmada 21 gol kaydedildi.

1911 ÇERKEZKÖYSPOR PUAN KAYBI YAŞADI

Haftaya dokuz puanla lider durumda giren temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor dördüncü hafta sonunda deplasmanda Sitespor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilk yirmi dakikada gelen iki golle karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapattı. Karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi başlayan temsilcimiz ilerleyen bölümlere doğru Şafak’ın ayağından bulduğu golle umutlandı. Rakip kaleyi abluka altına alan 1911 Çerkezköyspor uzatma dakikalarında Şafak ile bir gol daha bularak karşılaşmadan beraberlik ile ayrılmasını bildi. 1911 Çerkezköyspor aldığı bir puan ile averajla ikinci sıraya düşerken, Sitespor ise aldığı bir puan ile puanını ikiye yükseltti.

LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Haftaya ikinci sırada giren Çorluspor 1947 takımı ise deplasmanda Kapaklıspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında ilk dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyan Çorluspor 1947 takımı karşılaşmanın 24.dakikasında rakip defansın kendi kalesine kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. İlk devreyi önde tamamlayan Çorluspor 1947 takımı ikinci devre de ataklarını sıklaştırdı. Kapaklıspor ise istediği beraberlik golünü bulamadı. Kalan dakikalarda Ozan ile bir gol daha bulan Çorluspor karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile birlikte puanını 10 yapan Çorluspor 1947 averajla liderliğe yükselirken, Kapaklıspor ise üç puanda kaldı.

ÇERKEZKÖYSPOR ZOR KAZANDI

Ligde mücadele eden temsilcilerimizden Çerkezköyspor ise deplasmanda Ergene Belediyespor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan Çerkezköyspor ilerleyen bölümlere doğru kalesinde kontra ataktan bir gol gördü. Gelen golün ardından Çerkezköyspor beraberlik için sağlı sollu ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın 34’üncü dakikasında sağ kanattan Serkan Akyüz’ün vuruşunu kaleci çıkardı. Dönen topu iyi takip eden Uğur ilk yarının skorunu tayin etti. Karşılaşmanın ikinci devresinde rakibi karşısında kontra ataklarla etkili olan ev sahibi ekip bulduğu golle tekrar öne geçti. Ancak tekrar oyunda kalmayı başaran temsilcimiz 65’inci dakikada Muharrem’in ceza sahası dışından gerçekleştirdiği sert vuruş ile skoru eşitledi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın son dakikalarında Abdi ile bir gol daha bulan temsilcimiz Çerkezköyspor karşılaşmadan da 3-2 galip ayrılmasını bildi. Çerkezköyspor bu galibiyet ile puanını altı yaparken, Ergene Belediyespor ise puansız son sırada yer aldı.

GENÇLERBİRLİĞİSPOR TUTULMUYOR

Ligin iddialı ekiplerinden Çorlu Gençlerbirliğispor ise evinde Çorlu Kültür Sultanköyspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça iyi başlayan ev sahibi ekip bulduğu golle karşılaşmanın ilk devresini üstün tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de oyunun tamamen hakimi olan Çorlu Gençlerbirliğispor arka arkaya goller bularak karşılaşmadan da 4-1 galip ayrılmasını bildi. Çorlu Gençlerbirliğispor bu galibiyet ile puanını sekiz yaparken, Çorlu Kültür Sultanköyspor ise puanla tanışamadı.

MALKARA BELEDİYESPOR FARKLI KAZANDI

Ligde istediği sonuçları alamayan Malkara Belediyespor evinde Karadeniz Gençlikspor’u konuk etti. Malkara Belediyespor, maça hızlı başlayan takım oldu ve aradığı golü de erken buldu. 11. dakikada Ufuk Özseçen ceza sahasının sağ tarafından kaleci Sarper’in üzerinden topu aşırttı ve Burak Elagöz kale önünde topa dokunarak fileleri havalandırdı. 1-0. Maçın 45. Dakikasında atılan uzun pasa hareketlenen Drissa Fofana rakibinin de hatasını iyi değerlendirerek sol çizgiden ceza sahasına doğru girdikten sonra topu kalenin köşesinden ağlara gönderdi. 2-0. 70. Dakikada Gökay Alpçoğay’ın vermiş olduğu derin pas sonrası ceza sahasının sol çaprazında Tarkan Hancı topu alarak çok sert bir vuruşla kaleciyi mağlup etti. 3-0. Maçın 73. dakikası biterken Tolunay Demirci ceza sahasına girdiği anda Fofana’nın müdahalesiyle yerde kaldı ve maçın orta hakemi Mustafa Çevik penaltı noktasını gösterdi. İki futbolcunun da tedavisinin ardından 75. dakikada Şaban Uçar’ın kullandığı penaltı atışını kaleci Sercan Usta güzel bir kurtarışla önledi. 83. dakikada Rahim Karaca ceza sahası ön çizgisi üzerinde Hüseyin Kartal’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem bir kez daha penaltı noktasını işaret etti. Batuhan Yeniada’nın kullandığı penaltı atışında top sol direkten oyun alanına geri döndü. 89. dakikada Karadeniz Gençlikspor atağında ceza sahasının ön tarafında Seçkin Arpapay kaleye sırtı dönükken topu aldıktan sonra yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi ve attığı bu gol ile takımının tek golünü kaydetmiş oldu. 3-1. 90+1. dakikada ise ceza sahasının sol köşesinde topla buluşan Tarkan Hancı, Ozan Can Demirci’nin müdahalesi ile yerde kalınca hakem maçta üçüncü kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen golcü futbolcu Burak Elagöz teknik bir şutla maçın skorunu belirleyen golü attı.

PUAN DURUMU

1-Çorluspor 1947 10

2-1911 Çerkezköyspor 10

3- Çorlu Gençlerbirliğispor 8

4-Malkara Belediyespor 7

5-Çerkezköyspor 6

6-Muratlı Belediyespor 6

7-Karadeniz Gneçlikspor 4

8-Kapaklıspor 3

9-Sitespor 2

10-Çorlu Kültür Sultanköyspor 0

11-Ergene Belediyespor 0


0282 726 91 91
0282 747 65 10