2 sürpriz adayın çıkmasına tepki göstererek mülakata katılmayan Tuncay Yegin: Bu kadar fırıldak çevirmeye gerek yok

Geçtiğimiz ay AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan, 5 adayın 3'e düşürülmesinin ardından 2 kişinin yeniden İl Başkanı tarafından mülakat

Kapaklı 21.11.2014 17:11:00 0
2 sürpriz adayın çıkmasına tepki göstererek mülakata katılmayan Tuncay Yegin: Bu kadar fırıldak çevirmeye gerek yok

Reşat Bahar, Tuncay Yegin, Hasan Karaca, Mehmet Can Danyeli ve Mehmet Han Atbaşı’nın başvurduğu AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı için aday sayısı geçtiğimiz hafta Cuma günü 3’e düşürülürken, İl Başkanı Ahmet Akçay tarafından Hanifi Belindir ve Ercan Erdoğan’ın da bu listeye dahil edilmesi ile birlikte aday sayısı 5’e yükselirken, İl Başkanının hareketinin yankıları devam ediyor.

“TEPKİ GÖSTEREREK MÜLAKATA KATILMADIM”

Geçtiğimiz hafta Cuma günü aday sayısının 3’e düşürüldüğünün bildirildiğini söyleyen Tuncay Yegin, kongre sonrası AK Parti’de yapılacak olan mülakata Hanifi Belindir ve Ercan Erdoğan’ın da götürülmesine tepki gösterdi. O gün kendisi, Reşat Bahar ve Hasan Karaca olarak 3 kişinin mülakata çağırıldığını, fakat son anda Hanifi Belindir ile Ercan Erdoğan’ın da monte edildiğini söyleyen Tuncay Yegin, buna tepki olarak çağırıldığı halde İstanbul’daki mülakata katılmadığını belirtti.

BAŞKA ADAY ARAYIŞI İÇİNDE OLDULAR

Adaylığını açıklamadan önce Ercan Erdoğan ile görüştüğünü ve O’nun aday olmaması halinde adaylığını açıklayacağını söylediğini belirten Yegin “Ercan Erdoğan aday olmadığını ama il başkanı isterse aday olacağını söyledi. Bende kesin bir tavır koyması gerektiğini söyledim ve birkaç gün sonra bana kesinlikle aday olmayacağını, beni destekleyeceğini söyledi. Ben de adaylığımı açıkladım” dedi. Kendisini destekleyeceklerini söylemelerine rağmen ondan sonraki süreçte de aday arayışlarının devam ettiğini dile getiren Yegin “İl Başkanı Ahmet Akçay ile araları iyi olan Ercan Erdoğan bana ‘aday ol’ dedi. Ama nedense beni olabilir bulmadılar. Hep başka bir alternatif arayışı içinde oldular” dedi.

3 KİŞİYE SAYGISIZLIKTIR

Aday olmanın herkesin hakkı olduğunu ifade eden Yegin “İlk etapta 5 aday vardı. Mülakatlar sonucu aday sayısı 3’e düşürülmüşken, mülakata gidileceği sırada neden 2 kişi araya monte edildi. Aday olacaklarsa neden ortaya çıkmadılar da bugün nereden icap etti? Biz daha önce mülakatlara katıldık. Bunlar formalite miydi, oyun mu oynuyoruz?  Mülakata 2 kişinin daha dahil edilmesini ben ve 2 arkadaşıma saygısızlık olarak gördüm ve görüşmeye gitmedim” dedi.

İNSANIN BİR DURUŞU OLMALI

3 kişi dışında çıkacak başka bir kişinin, bu 3 kişiden daha farklı bir özelliğe sahip olması gerektiğini söyleyen Yegin “Ancak bu şartla sürpriz bir kişi çıkarılabilir. Ama çıkan 2 kişi için böyle bir durum söz konusu değil” dedi. Genel merkez kendisini aday gösterirse yola devam edeceğini ifade eden Yegin “Yaşananlardan sonra bir tavır ortaya koymam gerekiyordu. Maksadım partimizin üst kademelerine bir tavır değildir. Sadece insanların küçük bir koltuk için eğilip bükülmelerine, bu kadar fırıldak çevirmelerine tepki gösteriyorum. İnsanın bir duruşu olmalı ve ufak tefek menfaatleri için bu duruşunu bozmamalıdır. İnsan kendine güvenen insanların arkasından iş çevirmemeli, konuşunca doğru konuşmalı, söz verince sözünde durmalıdır. Bunların tersi münafıklık alametidir” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10