'20 bin uzman hekim açığı var'

AK Parti Çorlu 5. Olağan Kongresi Pazar günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile yapıldı. İsmet Albayrak'ın tek listesi ile gidilen seçimde Albayrak ilçe başkanlığ

Çorlu 24.11.2014 16:49:00 0

MİLLETİN UMUTLARINI GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIK

Kongrede konuşan Bakan Müezzioğlu ‘Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve millet ne isterse o olacak' anlayışı ile yola çıktıklarını ifade etti. AK Parti kurulduğundan bu yana millet ne isterse hep onu yaptıklarını ve milletin hayallerinin önünde koşmaya çalıştıklarını söyleyen Müezzinoğlu “Milletin umutlarını gerçekleştirmeye çalıştık. Millete yanlış yapmama gayreti ve samimiyeti içinde olduk. Milletimiz de kurulduğumuz günden bu güne bize hiç yanlış yapmadı, bizi hiç yanlış bırakmadı, hep yanımızda oldu” dedi.

 

 

RAHATSIZLIKLARI TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ

Belirli güç odaklarının, tezgah kuranların, tuzak kuranların kendi kurdukları tuzaklara düştüklerini söyleyen Müezzinoğlu “Kendi kazdıkları çukurlara düştüler, düşmeye de devam edecekler. Rahatsızlıkları AK Saray değil, Türkiye'nin büyümesi” dedi. Müezzinoğlu “AK Saray'dan rahatsız olanlar önce milli iradeden rahatsız oldular. Bazıları AK Saray'dan rahatsız olacak, bu rahatsız olanlara bakın, neden rahatsız oluyorlar? Önce milli iradeden rahatsız oluyorlar. Önce sandığın iradesinden rahatsız oluyorlar. Sandığın seçtiklerinden rahatsız oluyorlar. Havaalanlarından rahatsız oluyorlar. Kanal İstanbul'dan rahatsız oluyorlar, tüp geçitlerden, tünellerden rahatsız oluyorlar. Marmaraylar’dan rahatsız oluyorlar. Hızlı trenden rahatsız oluyorlar. Milletin AK Parti'nin yanında olmasından rahatsız oluyorlar. Şehir hastanelerinden rahatsız oluyorlar. Bu milletin büyük millet olmasından rahatsız oluyorlar” dedi.

 

 

CHP’Lİ BELEDİYENİN KÖŞKÜNDE OTURMADI

Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Üsküdar’da dairede oturduğunu ifade eden Müezzinoğlu “Recep Tayyip Erdoğan'dan önceki CHP'li belediyenin Florya'daki köşkünde oturmadı. Gitti, Üsküdar'daki dairesinde kaldı. İsteseydi o köşkte oturabilirdi. 12 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı Keçiören'de bir dairede oturdu, saray derdi olan ve 12 yıl başbakanlık yapan Keçiören'de dairede oturur mu? Dert, bizim nerede oturacağımız, nerede yatacağımız derdi değil. Derdimiz, bu millet nerede olacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nerede olacak” dedi.

10 BİN PRATİSYEN HEKİM AÇIĞI VAR

Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Genel Kurulu’nun ardından özel bir hastanenin açılışına katıldı. En büyük sorunun hekim ve hemşire açığı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu “20 bin uzman hekim açığı olan, 10 bin pratisyen hekim açığı olan, en az 50 bin hemşire açığı olan bir ülkeyiz. İster özel sektörde olsun, ister kamuda olsun ülke olarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunumunda çok önemli bir başarıyı çalışanlarla yakaladık” dedi.

 

 

DAHA İYİ GÜNLERİ BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sağlıkta da dünya standartlarını yakalamış sağlık birikimi, mesleki birikimine sahip olduklarını söyleyen Müezzinoğlu “Teknolojik altyapıya, fiziki mekana sahibiz. Bundan sonra sağlık turizminde önemli stratejik hedeflerimizi oluşturma gayreti içerisindeyiz. Özel sektörün de bu anlamda artık rutin hemen etrafındaki hastalara değil, biraz da çevreye bakarak stratejik planlar yaparak, o planlarda bizden kadro ve yatak isterlerse o zaman önlerini daha çok açarız. En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığımız. Bütün bu eksikliklerine rağmen standardı yüksek bir sağlık hizmeti sunumunu başarıyor olmamızı belirli kurallar ve prensiplerle başarabiliyoruz. Elimizdeki uzman kadrosu bu milletin kadrosu. Dolayısıyla hep birlikte mevcut yetişmiş insanımızı planlayarak daha verimli değerlendirerek, daha iyi günleri inşallah birlikte başaracağız” dedi.

İLİM YAYMA CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Kurtuluş Ay'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Tekirdağ’dan ayrıldı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10