Öğretmenlere akıl oyunları anlatıldı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Trakya Kalkınma Ajansı'nın katkıları ile düzenlenen seminerlerde 50 öğretmen bilgilendirildi.

Çerkezköy 24.11.2014 17:21:00 0
Öğretmenlere akıl oyunları anlatıldı

ALGILAMA KAPASİTESİ DAHA İLERİ BOYUTTA

Nurullah Narin Ortaokulu’nda 15 gün süren program kapsamında öğretmenlere okul öncesi ve ilkokulda akıl oyunları sistemi hakkında bilgiler verildi. Seminerin kapanış bölümü Pazar günü yapıldı. Trakya Kalkınma Ajansı Eğitmeni Osman Metin, okul öncesi ve ilk okulda akıl oyunları sistemi sayesinde öğrencilerin öğrenme algılama kapasitelerinin daha ileri boyutlarda olduğu dile getirdi.

 

 

ÇOK YARARLI

Akıl oyunlarının öğrencilerin, farkındalık olmak üzere görsel algı, deneme yanılma, etki iletişim, düşünme, beceri, ayırt etmede çok yararlı ve bir o kadar da etkili olduğunu söyleyen Metin “Bir çocuk farkındalığı mutlaka anlaması ve algılaması gerekir” dedi. Sınıfların öğrencilerin yaşına göre olması gerektiğini ifade eden Metin, bu gerçekleştiğinde de yüzde 100 başarıya ulaşılacağını belirtti.

 

 

SERGİ AÇILDI

Seminerin ardından Nurullah Narin Ortaokulu koridorunda hazırlanan standlarda çeşitli akıl oyunları sergilenirken, standlar hakkında bilgiler verildi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da sergi hakkında bilgiler aldı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10