Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kapaklı'da da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Kapaklı 24.11.2014 17:27:00 0
Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

COŞKUYLA KUTLANDI

Kutlamalar Belediye Meydanı’nda saat 09.30’da çelenk sunumu ile başlarken, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Kaymakamlığı Kurum Amirleri, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı çelenk programının ardından Vatan Düğün Salonu’nda da kutlama programı düzenlendi.

 

 

BENİ YETİŞTİREN HOCAMDIR

Programda konuşan Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant 11 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verildiğini, Ulu önderin bu unvanın 24 Kasım’da kabul etmesi dolayısıyla bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlandığını söyledi. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettiğinde bölge halkının kendisine çiçekler sunduğunu anımsatan Nalbant “Büyük komutan ise göz işaretleri ile kendisine getirilen çiçeklerin, hocası Akşemsettin’e verilmesini istedi ve ardından da ‘Fatih benim ama beni yetiştiren hocamdır’ dedi” diyerek Fatih Sultan Mehmet’in öğretmenlere değer verdiğini söyledi.

 

 

ÖĞRETMENLER TOPLUMA RUH VE ŞEKİL VERİR

Öğretmenlerin topluma ruh ve şekil verdiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nalbant, öğretmenler ne kadar prensipli olursa, gelecek neslin de o kadar iyi yetişeceğini ve geleceğe emin adımlarla yürüyeceğini söyledi. “Öğretmenler yalnızca 24 Kasım’da değil, her gün hatırlanmalı” diyen Nalbant, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in “Ya öğreten ol, ya da öğrenen ol. Ve yahut bu iki zümreyi dinleyen ol. Ya da bu üç grubu seven ol. Sakın ha 5’inci gruptan olma! Yoksa helak olursun” sözüne de vurgu yaptı.

 

 

GENÇ ÖĞRETMENLERİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM

Öğretmenler adına da en genç öğretmenlerden Sevgi Dileber konuşma yaparken, Çerkezköy’ün ve Kapaklı’nın ilk kadın öğretmeni Sabret Arıcı da “56 yıl öğretmenlik yaptım. Genç öğretmenleri görmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

 

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Öğrenciler arasında yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilirken, resim yarışmasında dereceye giren Ece Arat’a ödülünü Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz verdi. Anaokulu öğrencilerinden Nehir Vatansever’e ödülünü Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant verirken, resim yarışmasında ikinci olan Anaokulu öğrencisi Nisa Baysal’a ise ödülünü Belediye Başkanı İrfan Mandalı verdi.

 

 

SKEÇ İLGİ GÖRDÜ

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Gönüllü Öğretmen’ skeci ilgi gördü. Programda son olarak yeni öğretmenler yemin etti. Vatan Düğün Salonu’nda saat 10.30’da düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10