Yüksekokul binası, milli eğitime tahsis edildi

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı. Dün saat 13.00'de Belediye Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ta

Çerkezköy 24.11.2014 18:09:00 0
Yüksekokul binası, milli eğitime tahsis edildi

TARİHİMİZ BİLGE İNSANLARIN ETKİLERİ İLE DOLUDUR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “Millet mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal’in Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım tarihi, 1981 tarihinden itibaren öğretmenler günü olarak kutlanıyor. İnsanlığın yaratılış tarihi kadar eski olan öğrenci ve öğretmen ilişkisi, gün gibi de yenidir. Bilgi gerçeğin kopyası olmadığı gibi süreklilik arz eden ve hızlı yenilenmektedir. Yenilenen bilginin bilgesiz olması mümkün değildir. Tarihimiz bilge insanların etkileri ile doludur” dedi.

 

 

 

 

VERİMLİ VE BAŞARILI BİR MESLEKİ YAŞAM DİLİYORUM

Öğretmenlik mesleğinin yeni misyonu ile öğrenen ve öğreten öğretmen modeli ile gelişmekte olduğunu kaydeden Erdoğan “Öğretmenlik bilgi aktarımından ziyade öğrenmeyi öğreten, yeni rehber olan kişi görevini ifa ediyor. Öğretmenlik sadece sınıf ortamında değil öğrencilerin tüm yaşam alanlarında güçlü mentörlük görevi yerine getirmelidir. Ülkemizin, muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkması ve muasır medeniyetin mihmandarı olması, ancak; yeniliklerin tasarlayıcısı öğretmenler ile mümkün olacaktır. Bu sorumluluk anlayışı ile ‘İki günü aynı olan zarardadır’ düsturu ile milli eğitimin temel amaçları içerisinde milli ve manevi değerleri hissetmeli öğrencilerimize davranış olarak kazandırmalıyız. Mesleklerini okullarda tamamlayan ama hayatta rehber olmaya devam eden emekli öğretmenlerimizin ellerinden öper, ebediyete intikal eden ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyor, verimli ve başarılı bir mesleki yaşamlar diliyorum” dedi.

 

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Daha sonra ise 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Anaokulu resim yarışmasında üçüncü olan Zehre Mehmet Gülkaya anaokulu öğrencisi İrem Ecrin Kurt’a, ikinci olan Zübeyde Hanım anaokulu öğrencisi Kayra Güler’e, Tepe İlkokulu öğrencisi Ece Naz Sönmez’e, ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında üçüncü olan Özel Gülerçin İlkokulu öğrencisi Feyza Atlı’ya, ikinci olan Çerkezköy Tepe İlkokulu öğrencisi Damla Su Yılmaz’a, birinci olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Naz Can’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi.

EN ESASLI MESELEMİZ EĞİTİM

Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Çocuklarımız emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Kendilerine her zaman başarılar diliyorum. Her zaman dediğimiz gibi en esaslı meselemiz eğitimdir. Gerçekten her nefes alışverişimizde çocuklarımızın geleceğini hissediyoruz. Özveri ve fedakarca hep beraber tüm kamu kuruluşları ile birlikte Çerkezköy’ün eğitimi için büyük gayret ediyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte topyekun seferberlik içindeyiz” dedi.

 

 

YÜKSEKOKUL BİNASI MİLLİ EĞİTİME TAHSİS EDİLDİ

Eğitime okul öncesinden başlayabilmek için Halk Eğitimi Kampanyası başlattıklarını kaydeden Kubilay “Geçtiğimiz yıl 7 bin 800 vatandaşımızı halk eğitimden geçirdik. Ağustos ayından itibaren boşaltılan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun zemin ve birinci katına Halk Kütüphanesi, ikinci katına Halk Eğitimi Merkezi ve üçüncü katına ise Rehberlik Araştırma Merkezi açılması için gerekli yazışmalar yapıldı. Sizlere bunun müjdesini vermek istiyorum. Bugün bakanlığımızdan ilçe milli eğitim müdürlüğüne olur yazısı gelerek yüksekokul binası bize tahsis edildi” diye konuştu.

 

 

 

 

ÖĞRENCİLERE ALTIN VERİLDİ

Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ortaokullar arası şiir yarışmasında üçüncü olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Pırıltı’ya, ikinci olan Mevlana Ortaokulu öğrencisi Serap Fener’e ve birinci olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Rabia Şeyda Erdem’e ise ödülleri Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Yarbay Osman Çetin tarafından verildi. Liseler arası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Ecem Deveci, ikinci olan Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Şeyda Arslan ve birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Gül Aygün ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’ün elinden aldı.

52 ÖĞRETMEN YEMİN ETTİ

Programın devamında ise kutsal öğretmenlik mesleğine yıllarını vermiş Fevzipaşa İlkokul Öğretmenleri Fevzi Özbay’a, Şirin Ganaz’a, Yıldız Göçer’e ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmeni Önder Ünal’a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından hizmet şeref belgesi verildi. Öğretmenlik mesleğine bu yıl başlayan 52 öğretmen de hep birlikte yemin etti. Program Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile sona erdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Öğretmenler Günü programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eşi Füsun Kubilay, 3.Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Yarbay Osman Çetin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve şube müdürleri, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, İş Kur Çerkezköy Şube Müdür Vekili Ercan Sözen, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10