Kışın korkmadan uyuyabilecekler

Çorlu Kaymakamlığı, özellikle kış aylarında meydana gelen 'soba zehirlenmeleri' olaylarına karşı örnek bir çalışmaya imza attı. Kaymakam Levent Kılıç, karbonmonoksit için alarm vere

Çorlu 26.11.2014 14:05:00 0
Kışın korkmadan uyuyabilecekler

KAYMAKAM İLK CİHAZI KENDİ TAKTI

İlçede yalnız yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek amacıyla Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından alarm veren cihaz dağıtıldı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, ilk cihazı Kemalettin Mahallesi’nde tek katlı yer evinde yalnız başına yaşayan Leyla Arslan’ın evine kendisi taktı. Vatandaşların sobadan çıkan karbonmonoksit zehirlenmelerine olaylarını önlemek amacıyla bu cihazı dağıttıklarını ifade eden Kaymakam Kılıç, “Havaların soğumasıyla birlikte sobalar yanmaya başladı. Soba ile aynı yerde yatan insanlarımız var, Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Olarak kömür dağıtıyoruz tek başına yaşayan vatandaşlarımıza bu cihazlardan dağıtma kararı aldık” dedi.

ÇOK GÜZEL BİR DAVRANIŞ

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “Cihaz sobadan çıkan dumanlara karşı karbonmonoksit gazı için alarm veriyor. 100 adet aldık ancak bu kadar almaya paramız vardı. Dağıtmaya başladık. Cihazlar 35 Türk Lirasına alındı. Piyasada değişik fiyatlarda bulunuyor” ifadelerini kullandı. Duyarlılıklarından dolayı Kaymakam Kılıç ve Sosyal Yardımlaşma yetkililerine teşekkür eden Leyla Arslan ise, böyle bir cihazın kendisine verilmesine çok teşekkür ettiğini belirterek, “Çok güzel bir davranış. İnşallah bunları kullanmak nasip olmaz. Ben mutlu oldum” diye konuştu.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10