34 firmanın teklifleri değerlendirilecek

Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri Derin Deşarj Kara Boru Hattı İhalesi dün saat 14.00'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Hizmet Binası'nda yapıldı.

Çerkezköy 26.11.2014 17:11:00 0
34 firmanın teklifleri değerlendirilecek

40 İSTEKLİ DOSYA ALDI

Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun başkanlık ettiği ihalede komisyon üyesi olarak Gürdal Adal, Mustafa Alpagut, Ahmet Zeki Tever, Mehmet Özdoğan, Mehmet Elverdi, Av. Yeliz Köse, Av. Sevilay Bozdoğan, Alişan Koyuncu, Şükrü Aydın, Alper Yeltekin ve Sacit Ertaş ise komisyon üyesi olarak görev alırken, ihale için 40 istekli dosya aldı.

 

 

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri’nde arıtılmış atık suların Marmara Denizi’ne deşarjını sağlayacak olan toplama hatları ve derin deniz deşarj sistemi bileşeni olan Kara Boru Hattı ihalesi ön yeterlilik başvuru değerlendirme toplantısı için bir araya geldiklerini söyledi.

 

 

AKARSULARIN KİRLENMESİNİ ÖNLEYECEK

Sarıoğlu, ön yeterlilik ve ihale dosyalarını alan 40 istekliye ve dosya teslim eden isteklilere gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle etti. Ekonomik değeri yüksek olan Trakya Bölgesi’ne yapılacak olan bu altyapı yatırımının özellikle Ergene Havzası’ndaki akarsuların kirlenmesini önleyecek olmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Sarıoğlu, bu projenin, devletin desteği ile uygulama safhasına konulduğunu belirtti. Sarıoğlu, “Kara Boru Hattı ihalesinin tüm bölgeye ve tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

34 FİRMA TEKLİF VERDİ

İşte Kara Boru Hattı ihalesi için komisyona Kolin İnşaat, Peker İnşaat, Öztaş İnşaat-Albayraklar İnşaat iş ortaklığı, Cemil Özgür İnşaat, Yıldızlar İnşaat-TBM İnşaat iş ortaklığı, Güriş İnşaat-Özka İnşaat iş ortaklığı, Şenbay Madencilik, Kayaoğlu İnşaat-Aktel Yapı iş ortaklığı, Yapı-Tek İnşaat-EMT İnşaat iş ortaklığı, Hitit İnşaat, Şimşekler İnşaat-KMB İnşaat iş ortaklığı, Terminal Yapı-İndet İnşaat iş ortaklığı, GAP İnşaat Gürhan İnşaat iş ortaklığı, Ekol Yapı-Taş Yapı iş ortaklığı, Ece İnşaat, Altıntaş İnşaat-İncekaya İnşaat iş ortaklığı, Taşeli İnşaat-Tek Budak İnşaat iş ortaklığı, Adabağ Yapı-Libaş Müteahhitlik iş ortaklığı, Yetertaş İnşaat-Mimaray İnşaat iş ortaklığı, HMC Yapı-MRM Tur iş ortaklığı, Genel İnşaat-Cem-Sel İnşaat iş ortaklığı, Faber İnşaat, Kalyon İnşaat, Türkerler İnşaat, Polat Yol Yapı, Atilla İnşaat-Haselsan İnşaat iş ortaklığı, Özdemir İnşaat-Silahtaroğlu A.Ş.-Gurbetoğlu A.Ş. iş ortaklığı, Ziver İnşaat, Atacan Aksoy-Tekno RM Day iş ortaklığı, Ünal İnşaat, Ünal İnşaat, Alkataş A.Ş.-Alke İnşaat iş ortaklığı, Arsan A.Ş.-Mitaş A.Ş. iş ortaklığı, Kaner İnşaat-Akad İnşaat iş ortaklığı, YSE Yapı-Ünal Akpınar A.Ş.firmaları teklif verdi.

 

 

KAPALI ZARF USULÜ İLE YAPILACAK

Yetkililer, 34 isteklinin dosyalarının kabul edildiğini, komisyonun yapacağı incelemenin ardından bir hafta sonra yapılacak asıl ihaleye katılmaya hak kazanan firmaların tespit edileceğini belirtti. Bir hafta sonraki ihalenin kapalı zarf usulü ile gerçekleştirileceğini söyleyen yetkililer, bu ihalede en düşük teklif veren firmalar belirlendikten sonra, bahse konu firmalarla bir araya gelinerek pazarlık yapılacağını ve en düşük teklifi sunan firmanın ihaleyi kazanacağını söyledi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10