Yerlikaya: Çevre konusunda atılacak adımların arkasındayım

Tekirdağ Su Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nün (TESKİ) 2. Olağan Meclis Toplantısı'nın 1. birleşimi Büyükşehir Kültür Merkezi Salonu'nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye BaÅ

Tekirdağ 27.11.2014 11:14:00 0
Yerlikaya: Çevre konusunda atılacak adımların arkasındayım

BİRLİK OLUNMASI GEREKİYOR

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya çevre konusuna dikkat çekti. Çevre temizliği konusunda birlik olunması gerektiğini söyleyen Yerlikaya “Eğer birliktelik sağlanırsa başarıya ulaşılırız” dedi. Çevre konusunda atılacak adımların arkasında olduğunu ifade eden Yerlikaya “Toplumun seçtiklerinin, devletin, sivil toplum kuruluşlarının bu konularda yapılan çalışmalara her zaman destek vermesi gerekiyor” dedi.

KENDİ EVLADIMIZ YANLIŞ YAPIYORSA ONU SAHİPLENMEYİZ

Her noktada öncü olan bu meclise önemli görevler düştüğünü dile getiren Yerlikaya “Bunlardan en önemlileri içme suyu, katı atık depolanması ve nicelikli kömür yakmama ile ilgili tavrınızı gözden geçirmektir. Malkara kömürü bizim kömürümüzdür. Oranın kömürü bizim evladımız gibidir. Ama kendi evladımız yanlış bir davranış yapıyorsa biz onu sahiplenmeyiz ıslah ederiz” dedi.

 

 

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE BİR SORUN VARSA KONUŞULMALI

Doğalgazcıların da savunucusu olmadığını dile getiren Yerlikaya “Ama şehrin göbeğinde bu sorun varsa konuşulmalıdır. 2 yıl burada eski vali konağında oturdum. Şimdi şehrin girişinde oturuyorum ve yürüyüş yapmayı da çok seviyorum. Şehir içerisinde böyle temiz bir hava yok. Siteler doğalgazı yakmıyor. Belediye bu konuda karar alırsa doğalgazla ilgili sitelere yönelik takvim çıkarırsa ben de bunun arkasında olurum. İl Çevre Kurulundan karar alın ben çıkarayım. Temiz çevre için birlik olmalıyız. Belediyenin toplum yararına aldığı kararların her zaman arkasındayım” dedi.

DANIŞTAY’A İTİRAZDA BULUNACAĞIZ

Devlet olarak, belediye olarak hep beraber iyi bir yol yakaladıklarını söyleyen Yerlikaya “Batı arıtma tesisi konusunda 26 milyon TL’yi kurtarmak için belediye başkanımızla birlikte Danıştay’a itiraz edeceğiz. Şehrin valisi, belediye başkanı, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız olarak bu paraya ihtiyacımız olduğunu söyleyeceğiz. Şehrin iyi yerlere gelmesini sağlayacak konularda beyan verme yetkimiz vardır” dedi.

 

 

PLAKET VERİLDİ

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da, TESKİ’nin kurulduğu günden bugüne kadar gelinen noktayı anlattı. Gündemdeki evraklar görüşülmesi için gerekli komisyonlara havale edildi. Toplantının sonunda TESKİ’ye bağış yapan Necati Yakut’a Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından plaket verildi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10