15.MÜSİAD Fuarı'nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18'inci Uluslararası İş Forumu Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Fuara bu yıl ilk kez Trakya Kalkınma Ajansı da katıldÄ?

Bölgede Gündem 27.11.2014 16:08:00 0
15.MÜSİAD Fuarı

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTI

Fuara 102 ülkeden 7 bin işadamı katılırken, fuarın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Ayrıca fuarın açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MÜSİAD Başkanı Nail Opak da katıldı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ DEĞİŞİM SÜRECİNDEN GEÇİYOR

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin ciddi bir değişim sürecinden geçtiğini ifade ederek “Küresel krizlere aldırmadan bölgemizdeki ve dünyadaki krizlere takılmadan, içeriden ve dışarıdan yapılan taarruzlara boyun eğmeden Türkiye ekonomisi istikrarla büyümeyi sürdürüyor. Ekonominin 12 yılda ortalama yüzde 5 büyüdüğünü özellikle vurgulamak isterim. Türkiye’nin ihracatı küresel ticaretteki daralmaya rağmen yaklaşık 5 kat büyümüş, yaklaşık 160 milyar dolara yaklaşmıştır. Küresel kriz döneminde Türkiye IMF’ye olan borcunu kapatmıştır. Türkiye 2015 yılında G 20 dönem başkanlığını da üstlenmiştir. Küresel ekonomiye yön verme konusuna önemli bir sorumluluğu omzuna almıştır” dedi.

 

 

“BARIŞ UMUTLARINA AĞIR DARBE VURMUŞTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ortadoğu’dan yayılan toplumsal hareketlerin bölgeyi ve küresel ekonomiyi etkileyen boyutlara ulaştığını dile getirerek “Irak, Suriye’de her gün insanların hayatlarını kaybettiklerine şahit oluyoruz. Mısır demokrasi yolunda önemli bir safhaya geçmişken maalesef kanlı bir darbeyle çıkmaz bir sokağa girdi. Filistinlilerin yaşam hakları ellerinden alınıyor. Toprakları her gün gasp ediliyor. Filistin meselesinin çözümüne yönelik umut verici bir adımın atıldığı dönemin ardından Müslümanların en kutsal ikinci mekanı Mescid-i Aksa’ya barbarca saldırı ne yazık ki barış umutlarına ağır darbe vurmuştur. Bölgede yaşanan acılardan daha da kötüsü ne yazık ki dünyanın özellikle de batılı ülkelerin yaşanan acıya kayıtsız kalması olmuştur. Birleşmiş Milletler (BM) sadece seyretmektedir. BM Güvenlik Konseyi insanlık dışı manzarayı sona erdirmek için hiçbir adıma atmamaktadır. Avrupa Birliği (AB) insanlık ölürken suskun kalmayı tercih etmektedir” dedi.

30 KASIM’A KADAR AÇIK KALACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar stantları ziyaret etti. Trakya Kalkınma Ajansı standına gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Ajans Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından karşılandı. Bir süre sohbet eden Bakan Yılmaz ve Genel Sekreter Şahin daha sonra basın mensuplarına fotoğraf verdi. Trakya Kalkınma Ajansı’na çalışmalarında başarılar dileyen Kalkınma Bakanı Yılmaz daha sonra stanttan ayrıldı. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 30 Kasım'a kadar açık olacak.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10