Kubilay: Eğitimi rahatlatmak istiyoruz

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Kütüphanesi, Halk Eğitimi Merkezi ve RAM çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Çerkezköy 30.11.2014 13:04:00 0
Kubilay: Eğitimi rahatlatmak istiyoruz

375 KURS AÇILDI

Göreve geldiği günden bu yana Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’ni Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Veliköy’e taşınması ile birlikte boşalan yüksekokul binasına taşımayı hedeflediğini ifade eden Kubilay “Yoğun çalışmalar sonucu Bakanlıktan bu konuyla ilgili onay geldi. Geçtiğimiz yıl Halk Eğitimi Merkezi’ne 7 bin 899 kişi başvurdu ve 375 kurs açıldı. Mevcut Halk Eğitimi Merkezi’nin atölyelerinde eksiklik vardı ve cevap verilemiyordu” diye konuştu.

YÜKSEKOKUL BİNASINA TAŞINACAK

Eski Yüksekokul binasının zemin ve birinci katının kütüphane olacağını kaydeden Kubilay  “Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Amfi Tiyatro altında bir tane halk kütüphanemiz olmasına rağmen yetersiz kalıyor. Yüksekokul binasının taşınması ile birlikte eski binanın birinci ve zemin katına halk kütüphanesini taşımayı hedefliyoruz. Şuan Bakanlıktan gelen müfettişler kütüphanenin planlaması için çalışmalar yürütüyor” dedi.

HAK ETTİĞİ BİR MERKEZE KAVUŞACAK

Zemin ve birinci katın dışında, ikinci katta Halk Eğitimi Merkezi’ne ait atölyelerin yer alacağını söyleyen Kubilay “Kütüphane katlarında Bakanlık tarafından tadilat yaptırılacak. Halk Eğitimi Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi ise İlçe Milli Eğitim tarafından yaptırılacak. Mevcut Halk Eğitimi Merkezi ile görüşmeler sonucunda eksik kalınan ve yetersiz bulunan kursların atölyelerini burada açacağız. İnci Narin Yerlici Okulu’nun orasında düşündüğümüz fiziki boyutu büyük olan Halk Eğitimi Merkezi’nin de ilk 2 aşaması başarılı bir şekilde oldu. Son aşamayı da geçersek eğer bu proje 2015 yatırım planı içersinde olacak. Bu proje hayata geçtikten sonra ise Çerkezköy hak ettiği bir Halk Eğitimi Merkezi’ne kavuşmuş olacak” dedi.

VATANDAŞ SIKINTI YAŞIYORDU

Boşalan Yüksekokul binasının son katını Rehberlik ve Araştırma Merkezi yapacaklarını kaydeden Kubilay “Kızılpınar’da çalışmalarını sürdüren Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ni de eski yüksekokul binasına taşıyacağız. Rehberlik ve Araştırma Merkezi vatandaşlarımız için 3’üncü katta hizmet verecek. Buraya taşımamızdaki amaç ise ilçe merkezine olan uzaklığındandır. Vatandaşlarımız gidip gelirken sıkıntı yaşıyordu, merkeze alırken bu problemin çözüleceğini düşündük” açıklamasını yaptı.

ÇAĞRIMIZI YAPTIK

Eğitim Kampusü Projesi ile ilgili de konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Birkaç iş adamı ile görüşmeler oldu. Ancak şuan bu konuyla ilgili bir şey dememiz için çok erken. Biz yaptığımız toplantılarda gerekli çağrımızı da yaptık. İleri bir aşama kaydedilirse ilk etapta basın mensupları ile paylaşacağız. Bizim de amacımız nüfusun bu denli yüksek artışında Eğitim Kampüsünü hayata geçirip eğitimi rahatlatmak” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10