Yağlı Tohumlar'da başkan değişmedi

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin kongresinde seçimlere mevcut başkan Nafis Ünal'ın tek listesi ile gidildi. Ünal başkanlığındaki yönetimde Selami ?

Çerkezköy 1.12.2014 10:17:00 0
Yağlı Tohumlar

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen kongresi, Pazar günü çoğunluk aranmaksızın yapıldı. Saat 10.00’da başlayan kongrede Divan Başkanlığı’na Anıl Aydın seçilirken, divan üyeliklerine ise Kerameddin Gürel ve Ersan Gürel seçildi. Kooperatif Başkanı Nafis Ünal yaptığı konuşmada, “Bugün burada kongremize tek liste ve tek vücut olarak gitmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz” diyerek kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

EŞİTLİK İLKESİNİ GÖZETİYORUZ

Başkan Ünal, yönetim olarak her zaman kooperatif ortaklarının eşitlik ilkesini gözettiklerini ifade etti. Birliğin imkanları doğrultusunda tarımsal ihtiyaçları karşılamak üzere ayni ve nakdi kredi dağıtımının devam ettiğini söyleyen Ünal, ortakların ürünlerini daha iyi şartlarda değerlendirmek ve ekonomik menfaatlerini korumak için hizmet verdiklerini dile getirdi. Ünal’ın konuşmasının ardından toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporu, bilanço ve gelir tabloları görüşüldü.

VERİ TABANI OLUŞTURULACAK

İlgili gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından birliğin belirlediği ilke ve esaslar dikkate alınarak hazırlanan çalışma politikaları ve stratejisi görüşülürken, konuyla ilgili bilgi veren Divan Başkanı Anıl Aydın, öncelikle ortakların kooperatiften beklentilerinin tespit edileceğini söyledi. Ortaklara yönelik sağlıklı bir veri tabanı oluşturulacağını söyleyen Aydın, şeffaf bir yönetim anlayışının benimseneceğini ve ürün alım işlemlerinin daha etkin hale getirileceğini söyledi.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.  Toplantı kooperatifin örnek ana sözleşmesinin ortaklara sunulması ile devam etti. Ortağın ilk girişte taahhüt etmesi gereken asgari ürün miktarının belirlenmesinin ardından seçimlere geçildi.

TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

Seçimlere mevcut başkan Nafis Ünal’ın tek listesi ile gidilirken, Ünal başkanlığındaki yönetimde Selami Şirin, Orhan Acar ve Erkan Şener yer aldı. Kooperatif Temsilciliği Asil Üyeliklerine ise Mehmet Karaçoban, Ahmet Çetin, Nedim Bayko, Ümit Mert, A. Hikmet Can, Erkan Şener ve İbrahim Canbaz seçildi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10