Kapaklıspor galibiyet serisine devam etti

Tekirdağ Süper Amatör Lig temsilcilerinden Kapaklıspor, önceki gün sahasında Çorlu Kültür Sultanköyspor'u konuk etti.Bir önceki hafta deplasmanda Çerkezköyspor'u mağlup ederek haftaya moralli gi

2.12.2014 12:02:00 0
Kapaklıspor galibiyet serisine devam etti

Süper Amatör Lig ekiplerinden Kapaklıspor ligdeki yükselişini sürdürüyor.

KAPAKLI SAHASI’NDA OYNANDI

Kapaklı Futbol Sahası’nda oynan karşılaşma önceki gün saat 14.30’da başladı. Karşılaşmaya Kapaklıspor Uğur Akyıldız, Mehmet Karaman, Hamza Bumin, Hüseyin Karaca, Ercan Yılmaz, Cihan Servet, Garip Cengiz, Murat Sarı, Berke Genç, Yasin Göl ve Cihan Ersoy kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Çorlu Kültür Sultanköyspor Günay Coşkun, Mutlu Köroğlu, Kalender Bulut, Zakir Öztürk, Gökhan Gülhan, Osman Bahtiyar, Ahmet Koç, Ertuğrul Aktemur, Özer Zambak, Özgür Öge ve Barış Parmaksız on biri ile çıktı.

KAPAKLISPOR BERKE İLE ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmaya ise iyi başlayan ev sahibi ekip Kapaklıspor oldu. İlk dakikalardan itibaren ataklarını sıklaştıran Kapaklıspor karşılaşmanın ikinci dakikasında önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Sağ kanattan gelişen atakta Berke’nin sert vuruşunu kaleci Günay kornere çeldi. Ataklarını sıklaştıran Kapaklıspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın dokuzuncu dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen organize atakta topla buluşan Berke şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek Kapaklıspor’u karşılaşmada öne geçirdi.

KÜLTÜSPOR BERABERLİK GOLÜNÜ ARADI

Gelen golün ardından rahatlayan Kapaklıspor ikinci gol için rakip kaleye yüklendi. 12’inci dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Hüseyin geçti. Hüseyin’in mükemmel vuruşunu Çorlu Kültür Sultanköyspor’un kaleci Günay kornere gönderdi. Kullanılan köşe vuruşunda topa iyi yükselen Yasin’in kafa şutu ise az farkla auta çıktı. 19’uncu dakikalarda sol kanattan hızlı çıkan Kapaklıspor’da Cihan müsait pozisyonda Berke ile topu buluşturdu. Berke’nin yerden sert vuruşu az farkla auta çıktı. Konuk ekip Çorlu Kültür Sultanköyspor ise Kapaklıspor karşısında kontra ataklarla beraberlik golünü aradı.

İLK DEVREDEN TEK GOL ÇIKTI

Karşılaşmanın ilerleyen bölümleri ise karşılıklı ataklarla geçildi. Rakibine sert müdahalede bulunan Çorlu Kültür Sultanköyspor’lu Ertuğrul, Kapaklıspor’dan kaptan Hamza, Ercan ve Hüseyin de karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördüler. Beraberlik golü arayan Çorlu Kültür Sultanköyspor karşısında Kapaklıspor yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın ilk yarısından başka gol çıkmayınca ilk yarı 1-0 Kapaklıspor’un üstünlüğü ile sona erdi.  

FARK İKİYE ÇIKTI

Kapaklıspor maçın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda sarı kart gören Hamza’nın yerine Sezer girdi. Yaptığı oyuncu değişikliği ile orta alanda topa daha çok sahip olan Kapaklıspor istediği pozisyonları bulamadı. Maçın 50’nci dakikasında ikinci oyuncu değişikliğine giden Kapaklıspor’da Yasin oyundan çıkarken, yerine Serdar girdi. Sağlı sollu ataklarını devam ettiren Kapaklıspor 58’inci dakikada ikinci golü buldu. Sağ kanattan Hüseyin tarafından kullanılan serbest vuruşta topa en son dokunan Serdar karşılaşmada farkı ikiye çıkardı.

GARİP’TEN JENERİKLİK GOL

Farkın ikiye çıkması ile birlikte konuk ekip Çorlu Kültür Sultanköyspor oyun disiplininden tamamen koptu. Rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Kapaklıspor muhteşem bir gol ile farkı üçe çıkardı. Orta alanda topla buluşan Garip topu sürdükten sonra rakip kalecinin ileri açıldığını fark edince uzaktan sert bir şut çıkardı. Garip’in jeneriklik vuruşu ağlarla buluşunca Kapaklıspor karşılaşmada 3-0 öne geçti.

PUANINI DOKUZ YAPTI

Rakibi karşısında ikinci devre bulduğu gollerle tamamen rahatlayan Kapaklıspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Rakip Çorlu Kültür Sultanköyspor ise kalan dakikalarda farkı indirmeye çalıştı. Kontra ataklarla rakip kalede gol arayan Çorlu temsilcisi, karşılaşmanın 75’inci dakikasında Ahmet Koç’un ceza sahası dışından gerçekleştirdiği vuruş ağlarla buluşunca fark ikiye indi.

Rakibi karşısında kalan dakikalarda hata yapmayan Kapaklıspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılmasını bildi. Üst üste ikinci galibiyetini alan Kapaklıspor puanını 9 yaparken, Çorlu Kültür Sultanköyspor ise beşinci hafta sonunda da puanla tanışamadı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10