Avrupa hayali bir kez daha Çerkezköy'de son buldu

Suriyeli mültecilerin Çerkezköy üzerinden Avrupa'ya kaçmaya hayalleri bir kez daha Çerkezköy'de son buldu. Geçtiğimiz haftalarda pek çok Suriyeli'nin yakalandığı Çerkezköy'de dÃ?

Çerkezköy 2.12.2014 17:03:00 0
Avrupa hayali bir kez daha Çerkezköy

YASA DIŞI YOLLARLA BULGARİSTAN’A GİTMEK İSTEDİLER

Çerkezköy’deki bir fabrikaya mal boşaltmak için Çerkezköy Gümrük Müdürlüğüne gelen tırın içinde kaçak yollarla Avrupa’ya kaçmaya çalışan 5 Suriye uyruklu vatandaş yakalandı. insan tacirlerine kişi başı 2 bin euro vererek kimliği belirlenemeyen araçla İstanbul Aksaray’dan Çerkezköy’e gelen 5 Suriyeli Çerkezköy Gümrüğü’nde bulunan bir tırın dorsenine bindirilerek yasa dışı yollarla Bulgaristan’a götürülmek istendi.

YÜKLERİN ARASINA GİZLENMİŞLER

Dün saat 12.30 sıralarında dorseden sesler geldiğini fark eden araç şoförü A.D durumu hemen yetkililere bildirdi. Gümrük Müdürlüğü ekipleri tırın dorsesinin iplerinin çözülmüş olduğunu fark edince Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne haber verdi. Yapılan detaylı aramada TIR dorsesinde yasal yüklerin arasına gizlenmiş vaziyette yasadışı olarak yurt dışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 5 kaçak göçmen yakalandı.

KİŞİ BAŞI 2 BİN EURO VERMİŞLER

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen birisi bayan ve birisi çocuk toplam 5 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 5 Suriyeli mültecinin emniyetteki ifadesinde ülkedeki sorunlar nedeniyle yurt dışına yasa dışı yollarla kaçmak istediklerini söyledikleri öğrenildi. Suriyeli mülteciler insan tacirlerine kişi başına 2 bin euro verdiklerini iddia ederken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli’leri Tır’a bindiren kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

 Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10