Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı dün yapıldı.

Kapaklı 2.12.2014 18:14:00 0
Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

SONRADAN EKLENİYOR

Saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir katılmadı. Toplantı öncesinde AK Parti Grubu’nun meclise sunduğu önerge görüşülürken, önerge ile ilgili konuşan AK Parti Grup Sözcüzü Akın Yılmaz, meclis öncesinde bir araya gelerek grup toplantıları yaptıklarını ifade etti. Toplantılarda, belediyeden kendilerine gönderilen gündem dışında sonradan birçok dilekçe eklendiğini söyleyen Yılmaz 2015 yılı itibari ile meclis toplantısından önceki 3 gün içinde verilen dilekçelerin o ayki gündeme alınmamasını, meclis üyelerine gönderilen gündem maddelerinin en açık hali ile gönderilmesini talep ettiklerini söyledi.

ZATEN KOMİSYONLARA HAVALE EDİLİYOR

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Meclise sunulan dilekçelerin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin oylama yapılıyor” dedi. Gündeme sonradan eklenen dilekçelerin ilk iş olarak ilgili komisyonlara havale edildiğini ifade eden Mandalı, meclis üyelerinin de bir temsilci belirleyip, toplantıdan bir iki gün önce belediyeden dilekçelerle ilgili alınan komisyon raporlarını talep edebileceğini söyledi. Mandalı, kimseden bir şey kaçırmadıklarını belirtti.

PAZAR YERİ TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Mandalı’nın açıklamasının ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen Pazar Yeri konusuyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Raporda, Kapaklı’da Perşembe günleri kurulan Pazar Yerinin imar planında olmadığı ifade edildi. Perşembe Pazarı’nda 145 Pazar esnafının bulunduğu belirtilen komisyon raporunda “Bu Pazar yeri trafiği olumsuz etkiliyor. Okullar bölgesinde olduğundan öğrencilerin okullara giriş çıkışlarını engelliyor. Öğrencilerin dikkatini dağıtıyor. Buranın 19 Mayıs Caddesi’ne taşınması talep ediliyor. Fakat cadde dere kenarında bulunduğu için sel felaketinden Pazar etkilenebilir” denildi.

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Derede oluşan su birikintilerinin de koku yapabileceği ve insan sağlığını olumsuz etkileyen durumların olabileceği ifade edilen raporda pazarın geçici olarak Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin Çiğden Sokak ile kesiştiği noktadan, Güvercin Sokak’la kesiştiği noktaya kadarki alanda kurulmasının uygun görüldüğü belirtildi. Komisyonun ilgili kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

 

TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Canbazlar Caddesi üzerinde kurulan Pazar Pazarı’nda 223 Pazar esnafının bulunduğu ifade edilen komisyon raporunda “Bu Pazar yeri de imar planında yer almıyor. Pazar yeri, Vatan Caddesi, Yıldız Caddesi ve Zengin Caddesi ile kesişen yolları kapatıyor. Bölge esnafı bu durumdan şikayetçi. Trafiği de olumsuz etkiliyor” denildi.

BU PAZAR KAPAKLI’YA YAKIŞMIYOR

AK Partili Meclis Üyesi Salih Bezgin de Kapaklı’nın ilçe olduğunu fakat halen büyük bir köy olmaktan çıkamadığını belirtti. Bu Pazar yerlerinin Kapaklı’ya yakışmadığını ifade eden Bezgin “Bizim ivedi bir şekilde Kapalı Pazar Yeri yapmamız gerekiyor” diyerek AK Parti Grubu olarak üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise Belediye Başkanlığı yaptığı ilk 2 dönemde de vaatleri arasında Kapalı Pazar Yeri projesinin olduğunu ifade ederek “Maalesef ilçemizde 1994’te hatalı imar uygulaması yapılmış” dedi. Mandalı, ne zaman Kapalı Pazar Yeri ya da Aqua Park için yer belirlemeye kalksalar bir müfettişin geldiğini ve önce imar uygulamasındaki yanlışlıkların düzeltilmesini istediğini ifade etti. Mandalı’nın konuşmasının ardından komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı AK Parti Grubu’nun red oyuna karşılık oy çokluğu ile karara bağlandı.

KARAAĞAÇ PAZARI DA GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, komisyon raporunun Karaağaç’taki semt pazarı hakkındaki bölümü de görüşüldü. Karaağaç Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde kurulan semt pazarında ise 40 Pazar esnafının olduğu kaydedilen komisyon raporunda, “Bu Pazar yeri de imar planlarında yer almıyor. Pazar Yeri uygun alanda fakat yönetmelikteki şartları taşımıyor” ifadelerine yer verilirken, mevcut Pazar yerinin kullanılmasına devam edilmesi ve imar ile ilgili sorunların çözülmesi için konunun tekrar İmar Komisyonu’nda görüşülmesi oy birliği ile karara bağlandı.

KADRO DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün kadro değişikliği ile ilgili yazısının görüşülmesi ile devam ederken, ilgili yazı oy birliği ile kabul edildi. Etüt Proje Müdürlüğü’nün mükerrer cadde ve sokak isimleri ile ilgili yazısının görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Kapaklı Belediyesi ile Moldova'ya bağlı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'nin Beşalma Belediye’sinin kardeş belediye olmasına da karar verildi.

AKTARMA TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün park isimleri ile ilgili yazısı da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilirken, toplantı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ‘Aktarma’ konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. ‘Baskı ve cilt giderleri’, ‘Elektrik alımları’, ‘Yurt içi sürekli görev yolluğu’, ‘İlan giderleri’, ‘Büyükşehire verilen paylar’, ‘Diğer dayanıklı mal ve malzeme alımları’, ‘Bilgisayar yazılım alımları ve yapımları’, ‘Dernek-birlik-kurum ve kuruluşlara yardım’, ‘Diğer sosyal amaçlı transferler’, ‘Diğer tüketim mal ve malzeme alımları’, ‘Diğer müşavir firma ve kişilere ödemeler’ ve ‘Yem alımları’ ve ‘Diğer hizmet alımları’ kalemlerinde toplam 1 milyon 200 bin TL artırım yapılması ve diğer hesaplardan da aynı tutarda eksiltme yapılması oy birliği ile karara bağlandı.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda, bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konularla ilgili komisyon raporları da görüşüldü. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Etüt Proje Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Basın Yayın Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı. Toplantıda Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin yardım talebine ilişkin komisyon raporu da görüşüldü. Komisyonun, “Derneğe ait giderlerin belediyece karşılanmasına yönelik yardım talebi, resmi evraklardaki eksiklikler nedeniyle komisyonca yeniden görüşülmesi uygun görüldü” şeklindeki kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10